Candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Ialomiţa, Luminiţa Barcari garantează că în peste 90% dintre unităţile şcolare din Ialomiţa se asigură toate condiţiile sanitare şi de siguranţă pentru elevi şi profesori: “Eu sunt convinsă că în spaţiul şcolar nu se va îmbolnăvi niciun copil pentru că acolo se respectă toate regulile. Autorităţile publice locale, 90% dintre Unităţile Administrativ Teritoriale au transmis toate materialele, iar în cele câteva şcoli care au mai rămas se va rezolva situaţia, cu siguranţă. Pericolul vine din afara şcolii.”
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Luminiţa Barcari, precizează că peste 100 de mii de cadre didactice s-au perfecţionat în vara aceasta pentru învăţământul on-line, iar din acest punct de vedere, sistemul educaţional este cu mult mai pregătit pentru cursurile la distanţă faţă de semestrul II al anului şcolar anterior: “Este adevărat că nu eram pregătiţi pentru învăţarea online, dar în această vară aproape o sută de mii de cadre didactice au făcut cursuri pentru învăţarea on line atât prin Casele Corpului Didactic, prin proiectul CRED al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, dar şi cu ajutorul altor furnizori de formare profesională.”
Luminiţa Barcari, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi candidat din partea PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, a mai spus că, deşi numărul cazurilor de îmbolnăvire COVID 19 este mic în Ialomiţa, în cele mai multe şcoli se vor organiza cursurile în scenariul galben, din lipsa spaţiului privind distanţa socială.
Materia din semestrul II al anului şcolar trecut se va recupera. Conform ghidului metodologic există repere pentru fiecare disciplină privind fixarea conţinutului şi formarea competenţelor. Deciziile sunt la nivelul cadrelor didactice şi în funcţie de rezultatele testelor iniţiale: “Unii profesori au predat on line, iar alţii nu, şi nu ştim nivelul de achiziţie la nivelul copiilor şi în funcţie de ce se constată, la testul iniţial ne putem reorienta demersul didactic, pentru că ne concentrăm pe formare de competenţe. Pentru o forma o competenţă ai nevoie de anumite conţinuturi şi cadrul didactic a primit în ghidul metodologic, pentru fiecare disciplină, recomandări şi sugestii despre cum să recupereze materia”, a mai precizat Luminiţa Barcari într-un interviu pentru www.guraialomiţei.com.