Pro România: Doamna Luminița BARCARI (PNL) și-a luat concediu de la Ministerul Educației în cel mai greu moment pentru învățământul din România

0

Candidatul PNL la presedinţia Consiliului Judeţean Ialomița, Luminita Barcari, a intrat în concediu chiar înainte de începerea noului an şcolar, într-un moment în care şcolile nu sunt pregătite, profesorii sunt panicaţi, iar părinții și elevii nu ştiu, pur și simplu, cum se vor desfășura cursurile, în timp ce doamna Barcari a ales să se spele pe mâini de toate aceste probleme. Oare ce ar putea spera ialomițenii de la cineva care, în mijlocul primei situații de urgență, va da bir cu fugiţii, motivând că are treabă, cine știe unde o trimite partidul?… Nici măcar nu și-a dat demisia pentru a lăsa pe altcineva în locul său să muncească în interesul elevilor!
Condamnăm acest gest de totală iresponsabilitate și lipsă de preocupare față de sănătatea tuturor celor implicaţi în sistemul de învățământ.
Începerea noului an scolar si monitorizarea acestuia, măcar câteva săptămâni pentru a vedea care sunt implicaţiile în condițiile pandemiei, presupun o muncă serioasă de echipă la Ministerul Educației și este nevoie de toți oamenii cu funcţii publice, de idei și resurse. Doamna Luminita Barcari este atentă la nevoile PNL-ului, nu la cele ale copiilor și profesorilor, pe care i-a lăsat fără internet, fără tablete sau laptopuri.
Ați pus la punct toate lucrurile pentru elevii din Ialomița, ca secretar de stat, încât aţi avut curajul să intraţi în concediu?
Câte şcoli din judeţul Ialomița au primit sprijinul doamnei Barcari? Câte școli ialomițene sunt cu adevărat pregătite? Au toți copiii tablete? Au cadrele didactice materiale sanitare? Au primit copiii măşti de la guvern? Pot începe cursurile online inclusiv copiii cu posibilităţi materiale reduse?
Ne-am fi dorit ca doamna Barcari să ţină mai mult cu Judeţul Ialomița și cu elevii noștri, în loc să fie atât de preocupată de campania electorală. Nu spunem că nu are dreptul, dar trebuia să-și dea demisia și să lase pe altcineva în funcţia de secretar de stat. Probabil că nu şi-a înaintat demisia din funcția de secretar de stat la Ministerul Educaţiei, responsabil cu învățământul preuniversitar, pentru că nu crede cu adevărat în sansa de a obtine această demnitate și a preferat să-și păstreze un loc călduţ și bine plătit.
Coordonator Județean – Pro Romania Ialomița
Gigi PETRE
Comandat de Pro Romania Ialomita, Executat de SC Media Management SRL, CUI Mandatar Financiar Coordonator 21200010

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.