Acţiune electorală PES Activists, la Slobozia

4

dsc_8226

Socialişti europeni susţin candidaţii PSD în România.

Reprezentaţi PES Activists din şase state membre ale Uniunii Europene îl însoţesc pe europarlamentarul Victor Negrescu prin ţară, în campania electorală pentru alegerile din 11 decembrie, iar primul popas a fost sâmbătă în Ialomiţa, la Slobozia: „Avem şapte colegi din şase state europene care au venit să ne susţină la Slobozia pentru că vrem să construim Slobozia ca oraş european. Este un demers constructiv care arată că Partidul Social Democrat este sprijinit de partenerii săi europeni, dar mai ales că este un partid respectat, la fel cum este şi România un stat respectat. Cei care vin cu mesajul conform căruia Partidul Social Democrat nu ar merge într-o direcţie europeană, se înşeală. Noi suntem capabili să reprezentăm interesele României aşa cum trebuie şi, mai ales, să luptăm pentru interesele românilor. Partenerii noştri europeni ne sprijină în acest demers şi cred că vom reuşi să facem foarte multe împreună cu ei, într-o manieră constructivă şi nu de supunere, aşa cum o fac actualii guvernanţi.”

dsc_8254Prezent la acţiunea PES Activists, secretarului general al PSD, deputatul Marian Neacşu, apreciază că programul de guvernare pe care social democraţii îl propun va face din România a şaptea putere economică a Uniunii Europene: „Cred că şi europenii îndrăznesc să creadă în România, un stat european din ce în ce mai modern. După previziunile noastre în programul de guvernare, în 2020, România va deveni al şaptelea stat european, depăşind Grecia, Ungaria, Portugalia şi apropiindu-ne de Polonia, din punct de vedere economic.”

dsc_8116Reprezentanţii PES Activists prezenţi în România sunt din Franţa, Germania, Belgia, Spania, Ungaria şi Portugalia, ţări în care guvernele sunt formate de partidele de stânga. În opinia acestora, stânga politică este cu mult mai preocupată de egalitatea de şanse şi drepturile omului: „ Noi luptăm foarte mult pentru tineri, pentru egalitatea de gen, dintre femei şi bărbaţi. La fel se face campanie şi la noi, pe stradă, şi cred că asta este maniera cea mai bună şi eficientă, de a merge şi a vorbi, interacţiona, cu lumea” a spus o tânără din Spania.

Acţiunile PES Activists au debutat la Slobozia în primăvara acestui an şi urmăresc promovarea şi atingerea obiectivului de smart city. „În următorii 3-4 ani vom vedea dimensiunea europeană a Sloboziei, prin planul de mobilitate urbană şi Grupul de Acţiune Locală înfiinţat de curând. Sunt sigur că prin această echipă şi prin aceste proiecte, Slobozia va deveni un oraş frumos şi cochet” a spus primarul Adrian Mocioniu, coordonator al PES Activists Ialomiţa.

4 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.