Cetățenii români nu sunt cetățeni de mâna a doua!

0

De curand Austria a votat o lege in Parlamentul sau pentru ca beneficiile sociale destinate cetatenilor europeni rezidenti, inclusive cele destinate romanilor, sa fie “indexate”, un termen care ascunde in spatele sau faptul ca aceste beneficii vor fi taiate.
Pozitia mea si a candidatilor PSD la alegerile europarlamentare este aceea ca lucratorii europeni trebuie tratati in mod egal in statele membre in care isi desfasoara activitatea, dreptul acestora la libera circulatie fiind unul dintre fundamentele Uniunii Europene si ale Pietei Unice.
Crearea unei astfel de discriminari in randul cetatenilor europeni ne indreptateste sa solicitam comisarului European pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Incluziune si Mobilitate, Marianne Thyssen, sa declanseze procedura de infringement impotriva Austriei.
Desi se afla in procedura de infringement din 24 ianuarie 2019, la solicitarea facuta de eurodeputatii romani ai PSD pentru discriminarea privind alocatiile pentru copii, Austria sfideaza Comisia Europeana si continua discriminarea cetatenilor romani in privinta ajutoarelor sociale.
Echipa de eurodeputati romani ai PSD sustine acum si va sustine si in continuare ca Romania indeplineste in acest moment absolut toate conditiile pentru a fi acceptata in spatiul Schengen si ca perpetuarea marginalizarii noastre in aceasta privinta o considera ca pe o discriminare a cetatenilor romani.
A venit timpul ca Europa sa inteleaga ca cetatenii romani nu sunt cetateni de mana a doua in absolut nicio privinta!

Articol comandat de Partidul Social Democrat Ialomița – CMF 41190008 –

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.