Intr-un prezent in care totul se muta online si concurenta devine tot mai acerba, pentru o buna pozitionare in rezultatele Google, alegerea unei strategii de marketing cat mai eficiente poate fi o adevarata provocare.
Orice proprietar de site isi doreste sa domine topul motoarelor de cautare, insa cati dintre acestea tin cont de multitudinea de factori ce au impact direct asupra pozitionarii? Stiati ca Google ia in calcul peste 200 de factori? Pentru a afla mai multe despre acesti factori puteti lectura una dintre cele mai utile si accesibile carti de SEO, fiind de altfel prima carte de specialitate ce are autori romani. Mai multe detalii despre aceasta carte puteti afla aici. De altfel, autorii sunt si co-fondatori ai uneia dintre cele mai importante agentii de publicitate online – E-Advertising.
In continuare vom prezenta care sunt aspectele asupra carora trebuie sa se orienteze o strategie de marketing pentru a fi eficienta, sfaturile fiind oferite chiar de catre specialistii anterior mentionati. Sa vedem ce idei ne-au impartasit:
Volumul de link-uri externe
Inainte de a prezenta acest aspect trebuie mentionat ca o buna strategie de marketing online are la baza mari directii de optimizare a unui site pentru motorul de cautare (SEO), una care se orienteaza catre structura si continutul intern al site-urilor (SEO On-Page) si una care se orienteaza catre legaturile externe ale site-ului respectiv (SEO Off-Page).
Daca pentru tehnicile de SEO On-Page odata optimizat site-ul nu mai au loc modificari majore, in cadrul unui proces de SEO Off-Page lucrurile stau ceva mai diferit, fiind caracteristica o dinamica si o interactiune deosebita cu alte site-uri si utilizatorii de internet.
In completarea tuturor acestor idei, trebuie mentionat faptul ca link-urile au reprezentat mereu un aspect valoros pentru strategiile de SEO, motiv pentru care multe agentii de promovare se concentreaza pe crearea unor legaturi puternice si relevante.
Asadar, primul aspect pe care trebuie sa-l vizeze o strategie de marketing online eficienta este cel referitor la volumul de link-uri externe ce fac trimitere catre propriul website. E un detaliu ce este puternic luat in calcul de motoarele de cautare si reprezinta un factor important pentru pozitionare.
Calitatea surselor ce ofera link-uri externe
De asemenea, pentru o buna pozitionare a site-ului respectiv strategia de link building (tot ceea ce inseamna relatiile si legaturile cu alte site-uri, bloguri sau influenceri), trebuie sa puna pret si pe calitatea surselor ce ofera link-urile externe.
Altfel spus, daca spre propriul site se face o trimitere de la o importanta sursa de stiri, de la o publicatie academica sau un blog de specialitate, foarte popular si recunoscut pentru calitatea, respectiv relevanta informatiilor, atunci link-ul respectiv va avea o valoare mai mare decat altul oferit de un site necunoscut.
Pentru a se realiza o strategie Off-Page cat mai eficienta e important sa se colaboreze cu specialisti din domeniu, cum este cazul echipei anterior mentionate – E-Advertising, care de-a lungul anilor de cand activeaza in acest domeniu a reusit sa incheie relatii de colaborare si parteneriate cu cele mai importante nume din sfera online.
Adapteaza-te schimbarilor
Ceea ce face intregul proces de optimizare unul mai interesant si in acelasi timp mai dificil e faptul ca periodic au loc modificari si imbunatatiri aduse algoritmilor utilizati de motoarele de cautare. Acestia au scopul de a imbunatati experienta utilizatorilor si de a oferi cele mai relevante informatii.
Avand in vedere toate acestea, o buna strategie de marketing trebuie sa fie una ce include tehnici noi, adaptate modificarilor ce au loc si care sa ofere vizitatorilor acelui site o experienta cat mai placuta.
Ce intelege Google printr-o experienta cat mai placuta? Ei bine, in principal este vorba despre viteza de incarcare a site-urilor (se estimeaza ca orice pagina care se incarca mai greu de 3 secunde e una ce va avea de pierdut din punct de vedere al pozitionarilor si care va pierde din trafic), respectiv de felul in care site-urile sunt afisate pe diferite dispozitive (acestea trebuie sa fie usor de navigat indiferent daca sunt accesate de pe un laptop, o tableta sau un telefon).
Nu exista dubii cu privire la faptul ca update-uri se vor mai face, iar succesul unei campanii de marketing online, SEO in special, tine de atentia oferita celor mai noi detalii, a calitatii continutului si a surselor externe ce fac trimiteri catre propriul site.
Aveti in vedere toate acestea si pozitionarea site-ului va fi mult imbunatatita!