Despre tehnologiile camerelor de supraveghere

0

Sistemele de supraveghere sunt o invenție ce stimulează atent singuranța persoanelor de pretutindeni. Aceste sisteme au devenit mai mult decât necesare pentru noi, iar evenimentele care se petrec zilnic ne confirmă acest lucru.

Eficiența sistemelor de supraveghere diferă în funcție de tehnologia pe care o înglobează, dar și de producător – fiecare are un etalon al calității după care dictează producerea acestor sisteme. În cele ce urmează vor fi enunțate cele 3 tehnologii ce stau la baza acestor sisteme, dar și avantajele cu care acestea vin la pachet.

Cele 3 tehnologii ale sistemelor de supraveghere video

Prima categorie este a sistemelor de supraveghere ce folosesc tehnologii analogice HD – semnal video compozit (High Definition). Cea de-a doua categorie se referă la camerele de supraveghere cu semnal video digital, cele ce folosesc tehnologia digitată IP. Ultima categorie, dar nu cea din urmă, este cea a camerelor de supraveghere ce au încorporată tehnologia analogică clasică – semnal video analogic standard – Standard Definition.

Avantajele și dezavantajele fiecărei tehnologii în parte

  1. Tehnologiile analogice HD

Această tehnologie a fost pusă la dispoziție pe piață în anul 2012 de către marele producător Dahua. Odată cu această apariție, au crescut și rezoluțiile maxime de înregistrare până la 2 Megapixeli (1920 x 1080 pixeli) – totul bazându-se pe același mod de transmisie al semnalului video – prin cablu coaxial.

Se cunosc până în prezent 3 mari tehnologii analogice HD dezvoltate și anume HDCVI, HDTVI și AHD. Ele funcționează după același principiu. Rezoluția la calitate înaltă și instalarea rapidă fac parte din pachetul de beneficii al camerelor de acest fel.

Astfel de camere de supraveghere se regăsesc pe SKUT.ro. Acest magazin înglobează tehnologii analogice HD de la mai mulți producători, printre care și Dahua.

  1. Camere de supraveghere cu tehonologia digitală IP

În momentul de față, tehnologia IP este considerată cea care oferă cea mai bună rezoluție în ceea ce privește monitorizarea anumitor bunuri prin intermediul sistemelor de supraveghere video. Această tehonologie nu esta una deținută de prea mulți români, de vină fiind prețul mai mare al acestor sisteme de supraveghere video.

Totodată, nici instalarea acestora nu este o operațiune prea ușoară – cunoscătorii de rețelistică fiind cei mai pricepuți la astfel de instalări. Însă, s-a găsit o soluție salvatoare și în acest sens, în ceea ce privește procesul de instalare și anume introducerea NVR-urilor cu intrări POE.

  1. Camere de supraveghere video cu tehnologia analogică clasică

Tehnologia analogică clasică a început să fie folosită încă din 1950, fiind cea mai veche tehnologie care a stat la baza sistemelor de supraveghere la nivel mondial. Rezoluția camerelor de acest fel nu este una extrem de mulțumitoare, fiind ideale doar pentru spațiile mici, interioare. Totodată, prețul lor este pliabil pe orice buget, iar instrucțiunile de instalare sunt extrem de simple.

Skut.ro – magazinul online cu sisteme de supraveghere video performante!

Skut.ro este, dacă se poate spune așa, aliatul românilor, magazinul online ce le oferă celor interesați sisteme de supraveghere video ce le stimulează siguranța proprie, dar și a bunurilor diverse. În cadrul site-ului online se regăsesc camere de supraveghere de la producători de renume precum Dahua, Hikvision, AMVI, GKB, AOC, Philips și nu numai.

Totodată, tehnologiile pe care acestea le înglobează sunt la fel de diverse. Vorbim despre camere de supraveghere video analogice, AHD, IP, HDCVI, dar și Turbo HD – tehnologie renumită pentru precizia de care a dat dovadă de-a lungul timpului.

Skut.ro nu se oprește aici – pune la dispoziție celor interesați mai multe tipuri de camere de supraveghere. Totul începe de la cele de timp dome, cube, bullet, speed dome, box camera, fisheye, LPR și se oprește la cele disimulate. Nu în utimul rând, același site pune la dispoziția celor interesați și accesorii pentru sistemele de supraveghere: cabluri, mufe speciale de conexiune, videobaloane, mufe BNC, dar și diverse tipuri de alimentatoare. În plus, achiziţiile realizate aici sunt completate de serviciul gratuit de montare, ce are acoperire naţională.

Pentru o căutare eficientă din toate punctele de vedere, ce poate fi raportată simultan și la preț, cei interesați pot folosi filtrul de căutare. În cazul în care au neclarități, pot lua legătura cu echipa, mereu dispusă să le ofere suport și cele mai bune sfaturi.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.