Finalizare proiect Erasmus+ Liceul Înălțarea Domnului Slobozia

0

Liceul Tehnologic ”Înălțarea Domnului” Slobozia anunță finalizarea proiectului Training For a New European Culture Cosmetics, având numarul de referinta 2017-1-RO01-KA102-035825, cofinantat prin programul Uniunii Europene pentru educatie, formare profesionala, tineret si sport 2014- 2020 ERASMUS+, Actiunea Cheie 1 VET.
Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 12 luni, începând cu 1 octombrie 2017 iar obiectivul său general, în deplin accord cu direcţiile strategice ale UE privind educaţia şi formarea profesională şi cerinţele programului Erasmus+, a fost de a asigura elevilor din Liceul Tehnologic ”Înălțarea Domnului” o poziţie mai bună pe piaţa muncii la absolvire, oportunităţi şi abilităţi îmbunătăţite de a muncii şi trăi peste graniţe.
Obiectivele specifice ale proiectului au urmărit:
• posibilitatea obținerii experienței practice (competențe tehnice) și oportunități profesionale în condiții reale pentru 14 elevi, asigurându-le traseul profesional până la nivel 4 de calificare;
• îmbunătățirea competențelor tehnice pe care le-au dobândit în sistemul românesc de învățământ pentru a-i motiva în continuarea studiilor și apoi pentru a fi integrați cu succes pe piața muncii, facilitând învățarea pe tot parcursul vieții pentru 14 elevi;
• dezvoltarea abilităților de lucru în echipă cu mentalități noi într-un mediu și sistem de educație diferite pentru 14 elevi;
• asimilarea cunoștințelor lingvistice și tehnice specializate în domeniul esteticii și igienei corpului omenesc, a culturii și civilizației portugheze și abilitatea de a socializa și coopera într-un mediu profesional nou pentru 14 elevi.
Acest proiect a constat în efectuarea stagiilor de pregătire practică pentru 14 elevi din clasa a XI –a B, calificarea coafor-stilist, în saloanele de înfrumusețare din Setubal, Portugalia.
Partenerii implicați au fost: Consue Portugal – partener intermediar, Adriana Queiroz Cabelereiros-partener gazdă și Liceul Tehnologic ”Înălțarea Domnului” – instituția de trimitere.
Mobilitățile elevilor s-au desfășurat astfel: fluxul 1 în perioada 04-24.02.2018, iar fluxul 2 în perioada 01-21.04.2018.
Activitățile la care au participat elevii în aceste mobilități au fost diverse și au contribuit la dezvoltarea competențelor profesionale, culturale, de comunicare într-o limbă străină și personale, iar experiența trăită a fost unică, o experiență care îi va îmbogăți sufletește prin contactul pe care l-au avut cu societatea și cultura portugheză, cu oamenii și locurile noi pe care le-au întâlnit, o experiență care, sperăm că îi va motiva să își dorească să fie cei mai buni dintre cei buni atât profesional cât și personal.
Rezultate:
-14 elevi de la profilul servicii, calificarea Coafor-stilist, au dobândit competențe şi abilități necesare lucratorului in salonul de frumusete, compatibile cu exigentele europene, certificate prin instrumente europene, documentul de mobilitate Europass
– 14 elevi au obținut certificatele Europass Mobility care asigura experiența profesională și cresc șansele în găsirea unui job pe piața muncii în specialitate.
– 14 elevi au obţinut EXPERIENŢĂ PRACTICĂ… cel mai preţios cuvânt la angajare
– 14 elevi au avut şansa să călătorească în Uniunea Europenă, şi-au consolidat competențele lingvistice şi dezvoltat abilităţile personale.
Impact:
-îmbunătăţirea rezultatelor şcolare ale elevilor;
– interes crescut faţă de domeniul de calificare;
– îmbunătăţirea şanselor de acces la piaţa muncii;
– reacţie pozitivă a angajatorilor;
– îmbunătățirea imaginii liceului pe plan local, național și internațional (prin încheierea de parteneriate cu instituții locale, naționale și internațional);
– conturarea dimensiunii europene a școlii.
Informaţii suplimentare se pot obţine de la :
Prof. Cârligea Lenuța
Coordonator proiect
leni_xp@yahoo.com

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.