World of Warcraft, World of Tanks și jocurile de cazino – Generația următoare

0

Dacă vrei să iei pulsul inovațiilor tehnologice care ne vor defini viața, modul în care vom lucra, ne vom petrecem timpul liber și maniera în care vom interacționa cu tot ce ne înconjoară, CES 2015 este locul perfect în care să te afli. CES (Consumer Electronics Show) este un târg internațional renumit, de electronică și tehnologie care se desfășoară anual, în luna ianuarie la Las Vegas, începând cu anul 2004.

Eveniment la care nu este permis accesul publicului, CES este locul care a marcat lansarea unora dintre cele mai populare tehnologii aflate în prezent pe piață. De la televizorul plasmă prezentat în 2001, tablete, notebook-uri și dispozitive android prezentate în 2010, la televizoarele Smart în 2014. Printre tehnologiile prezentate anul acesta la CES se numără câteva care vor cutremura din temelii realitatea și viitorul celor pasionați de jocurile on-line.

Realitatea virtuală

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să te trezești în mijlocul acțiunii jocului tău preferat? Pe câmpul de luptă în World of Tanks, coordonând strategia de la sol sau conducând unul dintre tancurile puse la bătaie? Luptând alături de Yrel sau împotriva lui Blackhand, înconjurat de flăcări, încolțit de inamic între stânci fără sfârșit și prins în situații fără scăpare? Bineînțeles că te-ai gândit.

Video: Virtuox Omni – Direct pe câmpul de luptă

Preocuparea pentru aducerea jocurilor cât mai aproape de utilizatori prin intermediul tehnologiei holografice, nu mai este de câțiva ani buni, doar un vis îndepărtat. Companii precum Oculus Rift, dezvoltatorul de jocuri online Razer și mai nou Samsung, au expus anul acesta la CES 2015 tehnologii care vor aduce jucătorii față în față, în sălile virtuale de cazino, transformând radical experiențele oferite de site-uri precum PokerStars Cazino.

Video: Proiectul de realitate virtuală Sony – 2014

Dacă în momentul de față, jucătorii de poker on-line sunt lipsiți de o armă esențială și anume posibilitatea de a analiza gesturile și mimica adversarilor, tehnologia holografică va elimina această deosebire care există acum între turneele de poker on-line și cele live.

Dezvoltare personală prin tehnologie biometrică

Nemulțumit de reflexele tale în timpul jocurilor on-line? Îți dorești să te poți concentra mai bine chiar și după ore prelungite de participare la partide solicitante de cărți? Vrei o viteză mai bună de reacție? Nimic mai simplu, tehnologia îți vine în ajutor și te ajută să-ți dezvolți abilitățile mentale prin antrenamente eficiente, cu o simplă bandă care încorporează cele mai avansate tehnologii pentru monitorizarea pulsului și a undelor electromagnetice generate de creier. Informații direct de la sursă pentru a-ți îmbunătăți abilitățile.

1Geolocalizarea aduce jocurile la viață

Dacă tot ținem activat GPS-ul pe telefon și îi folosim avantajele pentru a ne ghida în spațiu, îl putem folosi pentru lucruri mai palpitante decât orientarea pe hartă și găsirea magazinului cu cele mai interesante reduceri. Google Ingress îți oferă posibilitatea de a participa în jocuri dezvoltate pe baza unei realități alternative care se coordonează cu deplasarea ta în spațiu. Diverse locații prin care treci activează task-uri sau premii. Visul dezvoltatorilor preocupați de potențialul integrării realității virtuale în activitatea zilnică este de a oferi jucătorilor aflați în aceeași zonă posibilitatea de conectare în jocuri multi-player generate de proximitate.

2Deși punțile holografice din Star Trek sunt încă sub formă de proiect în laboratorul cercetătorilor, într-o formă mai redusă dar și mult mai accesibilă realitatea virtuală este deja aici. Accesibil fiind un cuvânt cu sens extrem de relativ, având în vedere că prețurile la care aceste dispozitive vor fi lansate pe piață vor permite accesul celor mai mulți dintre noi la ele doar peste câțiva ani.

3Cum schimbă tehnologia ceea ce cunoaștem azi ca fiind jocuri virtuale online? În primul rând tehnologia holografică va aduce jucătorii la propriu în mijlocul acțiunii. Ceea ce acum sunt scene de film pe un ecran și sunete de background în boxe, vor deveni parte integrală a unei experiențe trăite concret. În paralel se dezvoltă și sistemele tehnologice care preîntâmpină apariția unei noi nevoi și anume urmărirea stării de sănătate și a nivelului de efort depus în cadrul jocurilor virtuale. O dată duse la nivelul holografic, intensitatea percepțiilor va crește, prin urmare și răspunsul organismului la stres și acțiune.

4În ceea ce privește jocurile de cazino, tehnologia holografică poate adăuga un element care lipsește în acest moment și anume posibilitatea ca adversarii să se vadă între ei, și nu oricum, ci într-un cadru de cazino real care să creeze o experiență cât mai aproape de cea a turneelor și întâlnirilor live. Posibilitatea tehnologiei de a înregistra și recrea comportamentul real al jucătorului din fața calculatorului, este în acest domeniu elementul care va face cu adevărat diferența între un simplu avatar și potențialul real al realității virtuale de a recrea persoane, și nu doar personaje.

În ceea ce privește realitatea virtuală, viitorul este deja aici. Momentan disponibil doar pentru o mică parte dintre fani și încă în variante perfectibile. Dar începutul a fost făcut și se poate spune că în următorii câțiva ani lumea jocurilor virtuale se va schimba foarte mult.

 

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.