1 DECEMBRIE 2010 – Slobozia

12
Pe un ger năprasnic şi cu ploaia în faţă, angajaţii M.A.I. şi M.A.P.N. au defilat ieri, în cinstea Zilei Naţionale a României, pe bulevardul Unirii din Slobozia.
Frigul şi ploaia nu i-au oprit însă nici pe slobozenii veniţi în număr mare să asiste la depunerea de coroane, în faţa statuii lui Mihai Viteazul.
Cei 92 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia au fost celebraţi la Slobozia, însă temperaturile scăzute au scurtat manifestările. În afară de ceremonialul religios, nici veteranii şi nici autorităţile nu au mai ţinut discursuri.
Un eveniment inedit anul acesta a fost defilarea cu torţe.
Odată cu lăsarea întunericului, jandarmii, pompierii, poliţiştii, militarii şi poliţiştii comunitari au aprins făcliile şi au mers în pas de defilare prin tot oraşul. Astfel, începând cu ora 17, municipiul reşedinţă de judeţ a fost luminat de la Stadionul Municipal până la unitatea militară de la gară…în semn de retragere şi încheiere a manifestărilor ocazionate de Ziua Naţională a Romaniei.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

12 comentarii

 1. Pentru disconfortul creeat astazi prin intreruperea curentului electric, cui trebuie sa multumim?
  Primariei sau Enelului ?
  Muncitorii care montau beculete, la intrebarea daca stiu care este cauza pentru care se tot intrerupe curentul elecric, au raspuns zambind ca este necesar sa se intrerupa ca se monteaza ghirlande si beculete.
  De ce tocmai AZI si care este motivatia pt. care sunt afectati consumatorii casnici si agentii economici ?

 2. Am ajuns exact ca pe vremea lui Ceausescu, primarul i-a scos in strada cu japca pe angajati, directorii i-au scos cu forta pe profesori si pe elevi in strada, comandantii i-au scos obligat-fortat pe militari, jandarmi, politisti, tot cu japca si tot asa. Azi a fost o vreme in care nici pe caine nu l-as da afara din casa. In plus toti sunt obligati sa-si realizeze targeturile (asa-zisele norme) pentru a da bine in fata sefilor. Deci suntem in acelasi stadiu ca acum 25 de ani cand trebuia sa realizam “planul la hectar”.
  Multe succesuri draga Romanie !!!

 3. @none,
  cei care instalau beculetele nu cred ca aveau motiv sa minta ca asta este cauza, ar fi fost mai simplu sa dea vina pe gheata sau altceva, nu crezi ?

 4. Marius, acest minunat municipiu n-ar fi existat daca unii nu-si faceau norma acum 40 de ani.
  la asta te-ai gandit? :))
  toate la vremea lor. poate acum a venit vremea sa aplaudacim mustaciosii.
  —————————-
  nu cred ca e vina primarului sau a beculistilor ca se tot intrerupea curentul. pur si simplu transelectrica isi maximizeaza profiturile pe seama unor investitii necesare dar inexistente. nu exista nimeni sa-i controleze cu adevarat, asa cum nu exista nimeni sa controleze soselele facute, constructiile…. etc. controlul de specialitate din partea statului nu exista, exista doar unii cu stampila in mana.

  si, intr-un final, se ajunge in situatia de pe 1. dec.

 5. dar tot e bine ca si/au adus unii aminte cum era pe vremea lui ceausescu, ca sa nu/l mai regrete atat. si gina, observ cum orice vb, care are un ecou in creierul nostru, la ceva preexistent, nu mai are nevoie de nicio demonstratie, o inghitim nemestecat. la grivita de ce nu a fost curent toata ziua, sau la urziceni, ca acolo doar nu instala nimeni nimic?!

 6. Pt. Ion NU SE POATE SA VINA ” vremea sa aplaudacim mustaciosii ” Te provoc , spune-mi o singura investitie in Slobozia care sa nu fie spaguita de mustacios ?

 7. Pe 1 decembrie am sunat trei ore la deranjamente Enel, pentru ca nu stiam ce se intampla. De cele mai multe ori, telefonul suna, dar nu a raspuns nimeni. Alteori, intra robotul, care te invita sa astepti, pentru ca sunt alti clienti in asteptare.
  Destul de frustrant…

 8. Voi nu ati remarcat chiciura de pe cabluri? aceea era cauza intreruperilor,uneori fac punte peste izolatori la liniile aeriene,plus efectul Corona..
  nu are nicio legatura cu beculetele. in afara de faptul ca si alea consuma in perioada asta niste megawati pe cheltuiala bugetului local.

 9. sunt peste 200 de mii de beculete in total ,numai o sigura ghirlanda are cateva zeci si sunt sute de ghirlande.cine ti-a zis care un bec are 5 w?
  apoi ma refeream la consumul total pe toata perioada cand vor fi aprinse,circa o luna, e de ordinul megawatilor,platiti din bugetul local.nu vrei sa stii cat e factura la renel pentru ele.
  pana sa fac fotografie,am facut si ceva scoala si fizica,spre deosebire de altii .
  sarbatori fericite.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.