1 milion de Euro, ultima finanţare nerambursabilă în Ialomiţa

0

În Ialomiţa s-au semnat astăzi două contracte cu finanţare REGIO pentru dezvoltarea infrastructurii sociale din judeţ.
Proiectele au fost depuse de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului şi însumează investiţii de un milion şi jumătate de euro, la înfiinţarea centrului de recuperare şi reabilitare neuro-psihică pentru adulţi de la Movila şi extinderea, reabilitarea termică şi dotarea centrului de îngrijire şi asistenţă socială din Slobozia.
Directorul Paul Marcu spune că de la elaborarea proiectelor şi până la semnarea contractului de finanţare s-a scurs un an şi jumătate.
Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că obiectivele se înscriu în direcţia strategică de modernizarea a serviciilor de asistenţă socială. Silvian Ciupercă a punctat şi că timp de două luni contractele au aşteptat ultimul OK de la Ministerul Dezvoltării.
Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Sud Muntenia, Liviu Muşat, a precizat că la acest moment Ialomiţa are, alături de Giurgiu, cele mai multe contracte în domeniul serviciilor sociale.
Valoarea totală a proiectului pentru înfiinţarea centrului de recuperare şi reabilitare neuro-psihică pentru adulţi de la Movila este de 857.000 euro iar pentru extinderea, reabilitarea termică şi dotarea centrului de îngrijire şi asistenţă socială din Slobozia suma totală prevăzută este de 796.000 Euro. Durata de implementare a proiectelor este de 17 luni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.