10.000 de sindicalişti vor participa la mitingul programat astăzi, în Capitală

0
Bugetarii, nemulţumiţi de tăierile de salarii şi de disponibilizări, ies din nou în stradă. Noile proteste vin după ce săptămâna trecută mii de angajaţi, din administraţie, sănătate, educaţie, dar şi poliţişti, au protestat în faţa Guvernului şi a Palatului Cotroceni. Potrivit unui comunicat de presă, primii care vor ieşi în stradă sunt cei de la Blocul Naţional Sindical, iar marşul este organizat pe traseul Piaţa Victoriei, Guvern, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii.
Acţiunea susţine o listă de revendicări care vizează un program de investiţii pentru relansare economică. Domeniile sunt infrastructura, sectorul energetic, agricultura, resursele umane, educaţia şi sănătatea. O altă revendicare face referire la salariul minim, care trebuie să crească la 750 de lei.
Săptămâna viitoare, pe 5 octombrie, vor ieşi în stradă şi dascălii, iar pe 7 octombrie, în “ziua  muncii decente”, va fi un miting de amploare la care vor participa toate confederaţiile sindicale.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.