103 angajaţi din spitalul judeţean au fost plătiţi prea mult şi fără documente legale

2

FLR_8388

103 salariaţi ai spitalului judeţean de urgenţe din Slobozia au fost angajaţi şi plătiţi ilegal timp de 3 ani. 
Pentru că a existat interdicţie la angajări, conducerea principalei unităţi medicale din judeţ a folosit convenţia civilă, un act fără valabilitate juridică. În urma controalelor de la Ministerul Sănătăţii, Curtea de Conturi şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, s-a concluzionat că persoanele care au muncit fără acte în regulă sunt bune de plată. 
Cei peste 100 de salariaţi angajaţi cu convenţie civilă au convenit să lucreze pentru o retribuţie lunară de 500 de lei, iar pe ştatul de plată ajungeau la câte 2.400 de lei din sporuri şi ore suplimentare. Chiar dacă angajatorul le-a reţinut CAS pe care l-a virat la bugetul de stat, cei în cauză vor înapoia spitalului atât sumele primite în plus cât şi cuantumul reţinerilor la stat.
Directorul principalei unităţi sanitare cu paturi din judeţ, Adrian Berbece, precizează că şi banii pentru chirii acordaţi medicilor sunt considerate plăţi nelegale:
audio Adrian BERBECE
În privinţa celor 103 salariaţi ai spitalului care au lucrat cu convenţii civile se apreciază că au lucrat la negru, iar cazul se află pe masa procurorilor de la Parchetul Slobozia.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Nici un director nu poate face plati in nici o institutie fara semnatura directorului economic.Poate ne spune domnul fost director economic de la ce capitol lua banii si cum facea plati?Cu o fata de cretin vine si spune ceea ce au facut in trei idioti si cu stirea consiliului judetean.Banii trebuie recuperati de la cei trei si nu de la oameni pt ca oamenii habar nu aveau ca,lucreaza la negru.

  2. Ai dreptate, doar ca ceva-i cusut cu ata alba. printre cei peste 100 angajati se afla si mama mea care a lucrat peste 20 ani in acest "minunat spital", s-a pensionat pe caz de boala acum 3 ani si din nefericire anul trecut a decedat. Cu toate astea a primit acasa citatie de la tribunal ca este parata in dosarul XYZ si ca tr sa restituie niste sporuri "necuvenite". Pai sa se duca conducerea spitalului sau cine-o vrea ca sa-i ceara mamei banii inapoi.

     

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.