12 ţări participante la congresul muzeelor agriculturii

0

Eveniment internaţional la Slobozia: delegaţi din Statele Unite ale Americii, Japonia, Franţa, Germania, Cehia, Croaţia, Polonia, Estonia, Serbia, Republica Moldova şi Bulgaria vor participa săptămâna viitoare la Congresul Asociaţiei Internaţionale a Muzeelor de Agricultură.
Pe lângă sesiunile ştiinţifice ale manifestării, la Muzeul Naţional al Agriculturii din Slobozia se vor organiza demonstraţii practice de făcut pâine tradiţională, coaptă în ţest, şi de obţinere a vinului.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa precizează că organizatorii urmărsesc să obţină un dublu impact, la nivelul specialiştilor şi al publicului.
În calitate de gazdă a congresului, directorul Muzeului Agriculturii din Slobozia, Gheorghe Petre, precizează că la eveniment vor participa 32 de invitaţi din străinătate şi 18 din România.
Delegaţiile participante plătesc câte o taxă de 250 de Euro pentru lucrările congresului plus alţi 250 de Euro pentru deplaspările în ţară. Bugetul total pentru organizarea Congresului se ridică la 800 de milioane de lei vechi, din care 300 din bugetul Consiliului Judeţean Ialomiţa iar 500 de milioane de lei vechi din sponsorizări din partea agricultorilor ialomiţeni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.