125 de locuri de muncă în străinătate

0

EURESIalomiţenii sunt aşteptaţi să aplice pentru ocuparea unor slujbe în afara ţării.
Reţeaua europeană EURES vine cu peste o sută de locuri de muncă noi, vacante în ţări ca Germania, Belgia sau Malta.
Angajatorii europeni par a lăsa deoparte prejudecăţile şi caută forţă de muncă străină. Ialomiţenii care îşi doresc câştiguri mai mari sau care vor să se alăture altor membrii ai familiei stabiliţi deja în afară, au acum 125 de opţiuni în nouă ţări, pentru joburi în sănătate, agricultură sau IT.
Specialiştii în ingineria software pot aplica pentru un loc de muncă disponibil în Germania, iar dacă nu au succes se pot reorienta la unul din cele cinci joburi de programatori oferite de angajatorii din Malta.
Medicii psihiatrii sunt ceruţi în Danemarca, unde sunt disponibile două locuri de muncă în domeniul privat. Tot de doi medici, dar specializaţi în reumatologie sau nefrologie, au nevoie angajatorii din Suedia. Inginerii sunt în continuare la mare căutare în străinătate. Mai exact în Belgia se pot duce doi ingineri proiectanţi, în Lituania alţi 40 de ingineri în domeniul aeronautic şi mecanici aviaţie. Spania oferă în această perioadă a anului doar două locuri de muncă pentru absolvenţii facultăţilor de inginerie, iar Olanda vine cu 21 de oferte de muncă în construcţii civile, industriale şi utilaje tehnologice.
Ialomiţenii cu calificare în domeniul turistic pot pleca să muncească în Norvegia, ca ghizi turistici în 50 de locaţii.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa pune la dispoziţia celor interesaţi un consilier EURES, disponibil la sediul din Slobozia, care îi poate îndruma şi ajuta să aplice pentru posturile vacante din afara ţării.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.