13 septembrie – zi de sărbătoare pentru purtătorii de uniformă de pompier

0
Ziua dedicată angajaţilor ISU a fost marcată cu mult fast la Slobozia. După primirea invitaţilor, pe platoul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al Judeţului Ialomiţa, a răsunat imnul României.
După salutul oficial, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire, iar autorităţile au vorbit pe rând despre importanţa specialiştilor în situaţii de urgenţă. Prefectul judeţului Ialomiţa, Mădălin Teculescu, i-a „urat” pe pompieri şi a evidenţiat că instituţia a evoluat, în timp. Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a urat „mulţi ani” pompierilor ialomiţeni şi i-a îndemnat pe toţi să creadă că numai profesionalismul si bunăvoinţa ne vor face să depăşim vremurile grele pe care le trăim. Inspectorul şef al Inspectoratului de jandarmi Judeţean, colonelul Nicolae Parepa, prezent la eveniment, i-a asigurat pe pompieri de o bună colaborare cu jandarmii, în misiunile specifice.
După discursurile autorităţilor judeţene, inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Constantin Nae, a mulţumit pentru prezenţă tuturor invitaţilor, iar apoi a înmânat diplome reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene, cu care Inspectoratul are o colaborare foarte bună.
Un alt moment important în derularea acestei zile de sărbătoare, a fost  ridicarea în grad, prin ordin al ministrului apărării, a tuturor pompierilor care s-au remarcat în activitatea desfăşurată în timpul misiunilor.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.