130 de hectare de culturi inundate şi otrăvite în zona Chirana

0

FLR_7228

130 de hectare de culturi din zona Chirana –Giurgeni au fost fie inundate fie otrăvite din neglijenţa celor care se ocupă de orezăriile din zonă. 
Fermierii păgubiţi îl acuză pe investitorul italian de rea intenţie şi l-au reclamat la toate instituţiile răspunzătoare de folosirea unor substanţe interzise în tratarea culturilor cu avionul.
audio culturi erbicidate
Agricultorii păgubiţi de tratamentele AVIO reclamă că atitudinea sfidătoare a italienilor de la orezărie, faţă de regulile şi legile statului, se accentuează de la an la an. Unul dintre păgubiţi spune că din cauza tratamentelor făcute cu avionul fără respectarea vecinătăţilor, efectivele de animale au fost afectate şi a fost determinat să renunţe la creşterea vacilor.
Nemulţumiţi de lipsa de consideraţie faţă de munca şi banii lor, agricultorii păgubiţi au apelat la primarul din Mihail Kogălniceanu, pe a cărui rază administrativă se află culturile de orez. La rândul lui, Alexandru Dinu a sesizat Instituţia Prefectului.
Prezent la faţa locului, prefectul Gigi Petre i-a asigurat pe fermieri de sprijin privind obţinerea documentelor necesare în instanţă la dovedirea pagubei.
Evaluarea pagubelor va fi făcută de reprezentanţii Direcţii Agricole. Directorul Iulian Bucur a explicat fermierilor că din primele discuţii cu reprezentanţii firmei, tratamentele au fost făcute fără autorizaţii.
Pentru că reprezentantul firmelor care exploatează culturile de orez din zonă a refuzat să stea de vorbă cu ei, fermierii sunt decişi să meargă în instanţă pentru a cere daune şi a primi despăgubiri.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.