14 mai: termen pentru declaraţiile deţinătorilor de cotă de lapte

0

cota lapte

Ialomiţenii care deţin cote de lapte sunt atenţionaţi că termenul pentru depunerea declaraţiilor anuale este 14 mai.
Producătorii care ratează data limită privind declaraţia anuală de vânzări directe, vor pierde cota de lapte prin retragere la rezerva naţională precum şi dreptul de a beneficia de sprijinul financiar acordat prin măsurile prevăzute în cadrul Programului Agricol Comun.
Cotele individuale nu vor fi retrase la rezerva naţională dacă producătorii deţinători de cotă vor transmite împreună cu declaraţia anuală şi o justificare scrisă, datată şi semnată, asupra imposibilităţii transmiterii acestei declaraţii în termenul legal.
Cumpărătorii de lapte care nu depun în termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, vor fi penalizaţi pentru fiecare zi de întârziere, începând cu data de 15 mai.
Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01 % din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi de întârziere, iar cuantumul variază între 100 şi 100.000 EURO.
De asemenea, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la producători, prin retragerea autorizării.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.