15 decembrie, termen maxim

0

anafContribuabilii care obţin venituri din activităţi agricole au obligaţia efectuării cele de-a doua rate a plăţii anticipate de 50% din impozitul pe venit, până la jumătatea lunii viitoare.
De asemenea, până pe 15 decembrie, operatorii economici care deţin autorizaţii de expeditor înregistrat, precum cei care importă produse accizabile cum sunt tutunul sau alcoolul, trebuie să depună situaţia privind privind livrările de produse accizabile pentru luna precendentă şi situaţia privind operaţiunile desfăşurate în spaţiile de producţie.
Persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care nu au depăşit plafonul de scutire, în valoare de 65 de mii de euro şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, au ca termen 10 decembrie pentru a depune declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în baza bilanţului unui an calendaristic. 
Pentru persoana impozabilă nou-înfiinţată care început o activitate economica în decursul anului calendaristic, plafonul de scutire se determină proporţional cu perioada ramasă de la înfiinţare şi până la sfârşitul anului.
Contribuabilii pot consulta calendarul fiscal pe site-ul www.anaf.ro.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.