161 de ani de la bătălia din Dealul Spirii

0

Pompierii ialomiţeni cinstesc, săptămâna aceasta, memoria înaintaşilor prin întreceri sportive, întâlniri cu cetăţenii şi exerciţii demonstrative de intervenţie.
Pe 13 septembrie se împlinesc 161 de ani de la bătălia din Dealul Spirii,  unde Compania de Pompieri din Bucureşti a învins oastea turcilor, jertfindu-se pentru a apăra revoluţia de la 1848.
De ziua lor, pompierii organizează „Cupa 13 septembrie” la minifotbal. Competiţia va începe astăzi după amiază în Orăşelul Copiilor din Slobozia, iar meciurile se vor disputa între echipele de pompieri, jandarmi, poliţişti, agenţi de la serviciul de informaţii şi comunitari.
Pe 11 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă îşi va deschide porţile pentru publicul larg, iar pompierii vor prezenta tehnica de intervenţie din dotare şi vor face exerciţii demonstrative, menite să-i familiarizeze pe cei interesaţi cu modul de lucru al profesioniştilor în situaţii de urgenţă.
Anul acesta, activităţile dedicate Zilei Pompierilor Militari se vor încheia la Urziceni. Pe 13 septembrie, sediul Detaşamentului de Intervenţie din Urziceni va fi deschis tuturor cetăţenilor interesaţi de activitatea de intervenţie, iar pompierii vor face pentru oaspeţii lor exerciţii demonstrative de urgenţă, reanimare şi descarcerare precum şi de stingere a incendiilor.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.