168 de copii din Ţăndărei au fost exploataţi la cerşit în Marea Britanie

2

Bilanţul aparţine procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism care au reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în activităţi de crimă organizată pe linia migraţiei ilegale şi a traficului de minori, spre ţări din Europa Occidentală.

Membrii grupării infracţionale recrutau minori de etnie rromă, pe care îi treceau fraudulos frontiera spre Marea Britanie, unde îi exploatau, obligându-i să cerşească sau să comită infracţiuni stradale.

Racolarea minorilor se realiza din mediul comunităţilor rrome sărace, membrii grupării ocupându-se de cazarea şi transportul acestora, procurarea documentelor de călătorie şi a banilor necesari, precum şi de organizarea şi supravegherea activităţii infracţionale din Marea Britanie şi gestionarea sumelor de bani obţinute din exploatarea victimelor.

Până în prezent au fost identificate peste 168 de victime minore, cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani.

Clementina Tudor, Radio Campus

2 comentarii

  1. Conform Băncii Mondiale, faptul că doar unul din doi romi apţi de muncă lucrează duce, în România, la pierderi de productivitate de 887 de milioane de euro. “Pierderile de productivitate anuală variază între 231 milioane euro în Serbia, 367 milioane euro în Cehia, 526 milioane euro în Bulgaria, până la 887 milioane euro în România”, estimează Banca Mondială, precizând că aceste costuri sunt stabilite pe baza estimărilor oficiale cu privire la populaţia romă. La munca, tiganilor, lasati cersitul!

  2. Bai mik mai spart cu cifrele astea, de unde le luasi tata ca minti de ingheata apele. unde dr.. ai vazut tu tigan sa munceasca , auzi ,,unu din doi romi lucreaza,, hai te astept sa-mi postezi si mie o poza cu un lucrator dasta mancatias.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.