19,83% este procentul final al reușiților bacalaureatului de toamnă

0

bac

Procentul de promovare a bacalaureatului, în sesiunea de toamnă, a crescut în Ialomiţa, cu peste două procente după rezolvarea contestaţiilor.
Astfel, 19,83% dintre absolvenţii ialomiţeni care au susţinut a doua sesiune au reuşit să obţină media de trecere impusă de Ministerul Educaţiei, cu 5 procente mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 
La nivelul judeţului, după contestaţii, pe primul loc se situează Seminarul Teologic, Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia şi Colegiul Naţional Grigore Moisil din Urziceni, urmate de alte unităţi şcolare unde s-au înregistrat procente mai mari de promovare precum Liceul Pedagogic, Carol I Feteşti, Liceul Al Ioan Cuza, Tehnologic Ţăndărei şi Căi Ferate Feteşti.
În sesiunea de toamnă, peste o mie de candidaţi au susţinut probele scrise şi cele orale, iar candidaţii care nu au reuşit să obţină media 6 se pot prezenta în sesiunile următoare la materiile la care se simt pregătiţi pentru a-şi ridica media generală şi a promova examenul maturităţii.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.