2 poliţişti reţinuţi şi unul sub control judiciar

0

_DSC0557Cei 3 poliţiştii din Ţăndărei, audiaţi ieri la Parchetul Judeţean, sunt cercetaţi penal pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.
Anul trecut, lucrătorii de poliţie inculpaţi au pretins şi primit mai multe sume de bani şi alte foloase materiale de la conducătorii auto pe care i-au oprit în trafic pentru a nu le aplica acestora sancţiuni contravenţionale pentru abaterile săvârşite. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judeţean, procurorul Verginica Buzoianu, precizează că agenţii rutieri se făceau că lucrează aplicând avertismente fictive în timp ce de la contravenienţi luau mită ca să nu-i amendeze.
Agenţii Clinciu Costin Rovilian şi Olteanu Daniel au completat în fals mai multe procese-verbale de contravenţie, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, un exemplar al procesului verbal fiind distrus ulterior de aceştia, fără a fi comunicat persoanelor sancţionate.
Şi mai grav este că, în cursul lunii noiembrie 2013, inculpatul Olteanu Daniel şi-a exercitat necorespunzător atribuţiunile de serviciu şi nu a întocmit dosar de cercetare penală pentru a stabili împrejurările în care s-a produs vătămarea corporală a unei persoane, prin activitatea sa producându-se o vătămare a interelor legale ale acesteia.
În cursul anului 2014, inculpatul Clinciu Costin Rovilian s-a prezentat la mai multe licitaţii publice, în calitate de reprezentant legal al SC UAM SRL şi a încheiat mai multe documente de achiziţie a unor autovehicule, acte incompatibile cu funcţia deţinută.
Inculpaţii Clinciu Costin Rovilian şi Olteanu Daniel au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar faţă de inculpatul Mihale Laurenţiu Dan s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Ancheta este în desfăşurare, iar la audieri sunt aduse şi persoanele care au dat mită pentru a scăpa de amendă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.