20 ani de 112

2
Vineri, 11 februarie, este Ziua Europeană 112 şi aniversarea a 20 de ani de la decizia de a crea numărul european de urgenţă.
În caz de urgenţe, la 112 apelează cetăţenii din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene şi este utilizat pentru a contacta gratuit serviciile de prim ajutor.
În cadrul Uniunii Europene, 112 este unicul număr care poate fi folosit pentru a contacta serviciile de urgenţă ambulanţă, pompieri şi poliţie.
În România, darea în exploatare a centrelor de preluare a apelurilor de urgenţă, a început cu Bucureşti, în iunie 2004, şi s-a încheiat cu judeţul Tulcea, în martie 2005. În aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional la nivelul întregii ţării.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Pomeniți de Europa și de europenism tot atât de des precum se pomenea pe timpul lui Ceaușescu de omul nou și de fărirea comunismului. Dacă tot vreți să vorbiți de vreo zi aniversară ați putea aminti de ziua lui Dimitrie Gusti (13 februarie) sau a lui Charles Darwin (12 februarie). Ca să nu mai zic de aniversarea lui Ștefan Luchian (1 februarie), Octav Băncilă (4 februarie), ș.a.m.d.!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.