200.000 de euro pentru refacerea bisericii de la Hagieşti

6

_DSC6273

Biserica monument de la Hagieşti va fi restaurată cu 200.000 de euro! 
Banii au fost obţinuţi din fonduri nerambursabile prin Axa IV Leader din PNDR 2007-2013!
Demersurile au fost făcute prin intermediul Asociaţiei GAL Călăraşi Vest, reprezentată de Raluca Dumitrescu, iar proiectul este o premieră în România:
audio Raluca DUMITRESCU
Biserica de la Hagieşti poartă hramul Sfântului Ierarh Nicolae şi a fost ridicată în 1703, iar din pictura religioasă se mai păstrează până astăzi o secvenţă din scena vieţii de apoi. Preotul paroh Bogdan Stanciu precizează că în lăcaşul de cult se află mormântul voievodului Grigore Mihail Şuţu, unul dintre ctitori:
audio Bogdan STANCIU
Pe lângă Biserica de la Hagieşti a funcţionat una dintre primele şcoli săteşti din Ţara Românească, iar astăzi, prin restaurare, monumentul are şansa de a reveni în viaţa spirituală şi culturală a judeţului.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

 

6 comentarii

 1. Asteptam cu nerabdare asemenea investitii si in scoli si in spitale .
  Speram sa realizati la un moment dat ca invatamantul si sanatatea sunt cele mai importante intr-o societate civilizata .
  Copiii nu au manuale , bolnavii se trateaza in strainatate pe bani grei pentru ca spitalele noastre nu au aparatura si voi investiti in biserici .
  Interesant , cred ca imi scapa ceva .

 2. Alții mor prin spitale si voi Tot la biserici da-ți bani….ce sa mai zic o tara de cacat in care trăim …facem proiecte tot Pt biserica …de ce nu au facut cu acești bani o renovare la spital Cu aparatura cu tot ce trebuie…tot la biserici si tot la biserici ….câte vreți sa mai faceți pt biserici ….

  • si de ce nu atrag spitalele fonduri nerambursabile ? la Calarasi s/a dotat sectia de maternitate din fonduri regio. de ce nu fac toti managerii despitale la fel ? de ce directorii de scoli nu aplica pt obtinerea de fonduri europene pt dotarea laboratoarelor si salilor de clasa ???

 3. Nu ştiu ce valoare mai are acest lăcaş, dar iniţiativa este de lăudat. Totuşi, părerea mea este că sunt bani cheltuiţi degeaba, la fel ca şi cei de la Târgul de Floci. Poziţia lăcaşului nu cred că va atrage vizitatori, turişti, decât, probabil, excursii "cu clasa". Şi asta destul de rar. Nu cred că e bine să facem paralele între investiţiile în şcoli şi spitale care, bine'nţeles ar trebui să fie prioritare, şi investiţiile în biserici. Dar doar în biserici care reprezintă ceva din punct de vedere istoric, nu aşa, că unuia plin de bani i s-a năzărit să-i ridice odraslei sale o biserică, fiindcă, mânca-l-ar tata, a "terminat" teologia. Preoţimea din România a ajuns o şleahtă de evazionişti, de profitori şi de Scharaoţchi în sutană. Pentru mine slujitorii Domnului sunt sihaştrii şi cei ce se retrag în rugăciune şi smerenie. Ceilalţi, plini de aur, maşini de lux şi alte multe lumeşti, sunt nişte MAFIOŢI, fără nici un Dumnezeu.Ptiu, drace!!!

  • nu ar fi rau sa se faca excursii cu clasa. inteleg ca in acea biserica este inmormantat un voievod. cine a stiut pana acum? putini, cred. poate nici profesorii de istori nu au habar. la fel cum nu inteleg de ce Biserica Maia, unde este inmormantat Barbu Catargiu, nu are trecere in ranul doamnelor si domnilor profesori din judet. vizitarea monumentului ar insemna mai mult decat orice lectie de istorie …

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.