21 de ani de la accidentul rutier în care şi-au pierdut viaţa Doina şi Ion Aldea Teodorovici

3

diat2

Moment solemn aseară la Coşereni, la 21 de ani de la accidentul rutier în care şi-au pierdut viaţa soţii Doina şi Ion Aldea Teodorovici, patrioţi care au susţinut cu ardoare cauza unionistă.
Tragic destin pentru doi artişti despre care s-a spus nu o dată că ar fi putut foarte uşor alege calea unui succes facil pe scenele din fost Uniune Sovietică. Talentul lor şi lejeritatea cu care îşi transformau trăirile în adevărate bijuterii muzicale nu puteau să treacă neobservate. Cei doi au ales însă o misiune mult mai grea: cea a unui veritabil apostolat artistic.Au colindat Moldova de dincolo de Prut înarmaţi doar cu vocile şi cu chitara de care Ion nu se despărţea niciodată. Şi le-au reamintit celor care au avut dorinţa şi bucuria de a-i asculta, care le sunt rădăcinile şi drumul de urmat. Iar după 1989, când graniţele s-au deschis şi ,,Podul de flori’’ s-a întins peste Prut, au trecut dincoace, la cei pe care n-au încetat nici o clipă să-i numească ,,fraţi de grai’’. Mihai Nicolae, directorul institului ,,Fraţii Golescu’’:
audio Mihai NICOLAE
Moştenirea lăsată după trecerea în eternitate dăinuie şi astăzi iar flacăra aprinsă de ei în conştiinţa naţională arde alimentată de cei pentru care ,, Aducem Basarabia Acasă’’ ne e un simplu slogan ci preocupare de zi cu zi, aşa cum a ţinut să reafirme şi George Simion, liderul platformei civice ,,Acţiunea 2012’’, co-organizatoarea evenimentului desfăşurat marţi seră la Coşereni:
audio George SIMION
Manifestarea solemnă de aseară a fost onorată şi de prezenţa unui grup de tineri români din Basarabia care studiază la Bucureşti. Alături de ei s-a aflat şi Zina Dănuţă, venită de la Chişinău pentru a-şi definitiva studiile la Urziceni, unde spune că a început se se simtă ca acasă. Pentru ea artiştii trecuţi în eternitate în noaptea neagră de 29 spre 30 octombrie 1992 rămân simboluri ale românismului:
audio Zina Danuta
Alături de cei din generaţia sa a fost marţi seară şi Marius Dodiţă, coordonatorul filialei Ialomiţa a ..Acţiunii 2012’’ şi unul dintre cei pentru care Doina şi Ion Aldea Teodorovici rămân repere de urmat pentru tânăra generaţie de astăzi dar şi pentru cei ce vor veni:
audio Marius DODITA
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Adevarati patrioti! Dumnezeu sa-i odihneasca! Felicitari pentru actiune si pentru stire. Suntem datori sa-i pomenim in randul eroilor neamului si sa le patram vie amintirea in sufletele noastre. Sunt martiri ai neamului romanesc, mai ales ca se vorbea de accidentul “ordonat” impotriva lor.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.