23 de inculpaţi trimişi în judecată lună trecută de Parchetul Slobozia

0

deer

Procurorii Parchetului Local Slobozia a trimis luna trecută în judecată 23 de proxeneţi, hoţi, evazionişti şi escroci. Inculpaţii sunt acuzaţi în 5 dosare penale, finalizate în ultima lună a lui 2014.
Inculpaţii Curt Gheorghe, Petruşcă Adrian Marian şi  Baltă Cătălin au determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei, prin constrângere, de către mai multe persoane vătămate, una dintre acestea având vârsta sub 18 ani, obţinând astfel foloase patrimoniale de pe urma lor.
Într-un alt dosar, Ciufulescu Alexandru, Hurloiu Adrian, Frunză Laurenţiu, Frunză Cristian, Bucurică Marian Alin, Moise Săndel, Vrînceanu Marian, Botea Marian, Constantin Ion Valeriu, Roşca Oprică şi Ungureanu Vasile sunt acuzaţi de furt calificat în formă continuată, complicitate şi tăinuire, după ce au sustras produse petroliere din patrimoniul societăţii la care lucrau, pe care ulterior le-au utilizat în interes propriu sau comercializat în schimbul unor sume importante de bani. 
Pentru înşelăciune a fost trimis în judecată Pătru Florin Sebastian care, în timp ce se afla în penitenciar, a indus în eroare mai multe persoane prezentându-se telefonic ca fiind procuror şi le-a determinat să genereze şi să-i comunice coduri de reîncărcare pentru cartele telefonice, în valoare totală de 1.195 euro. Ulterior, codurile de reîncărcare au fost valorificate de inculpații Oprescu (Nechita) Daniela Georgiana şi Fieraru  Ionuţ-Valentin, consideraţi complici la înşelăciune. 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au mai dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Iabraşu Dumitru, Balmuş Vera, Polemis Despina, Polemis Maria, Ganciu Trifan, Balmuş Stepan pentru săvârşirea de infracţiuni asimilate celor de  contrabandă, după ce în perioada aprilie-octombrie 2014 aceştia au deţinut şi comercializat ţigări despre care avea cunoştinţă că provin din contrabandă. Prin activitatea infracţională a inculpaţilor a fost produs bugetului de stat un prejudiciu de o jumătate de miliard de lei vechi.
Pentru un prejudiciu de 10 ori mai mic a fost trimisă în judecată şi Novac Cristina Ionela, acuzată de evaziune fiscală pentru reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă. 
12 dintre cei trimişi în judecată în aceste dosare sunt cercetaţi în arest preventiv.,

Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.