24 de societăţi comerciale din Ialomiţa au intrat în insolvenţă

2

FLR_0040

24 de societăţi comerciale din Ialomiţa au intrat de la începutul anului în procedură de insolvenţă, provocând pierderi însemnate la bugetul local. 
Datoriile acestora însumează aproape 4 milioane de lei, la care se adaugă alte 10 milioane de lei restante de la agenţii economici şi alte persoane juridice, dar şi fizice care nu şi-au achitat în primele şapte luni dările obligatorii.
Directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Slobozia, Virginia Adam, precizează că din impozitul pe clădiri, terenuri sau din chirii şi concesiuni s-au înregistrat cele mai mari sume.
La nivelul adminisitraţiei locale, au crescut şi încasările din TVA, ce au însumat din ianuarie până la finalul lunii iulie aproape patru milioane de lei.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

2 comentarii

 1. jalnic articol.

  vorbiti la inceput de societati in insolventa, si spuneti 24.

  realitatea e ca in Ialomita de la inceputul anului peste 200 de operatori economici au intrat in insolventa/lichidare si vor mai urma catreva sute.

  pierderile nu sunt numai la bugetul local unde sunt administrate impozitele si taxele locale, pierderile sunt si la bugetul general consolidat al statului, aceasta fata de statistica prognozata pe care s-a facut bugetul anual (asta e si motivul pentru care guvernul a facut o recificare negativa ; propaganda cu asa zisa crestere economica si cresterea veniturilor la buget e o mare minciuna).

  TVA nu e la bugetul local, ci e la bugetul statului.

  TVA a scazut mult, mult la incasare in Ialomita fata de prognozele anuale si fata de anii anteriori.

  se pare ca sursele de informare va sunt la o terasa sau carciuma. Traiasca berea !

 2. cata vehemenţă, zău! sursa e la primarie, după cum rezulta din articol. greseala e Ialomiţa în loc de Slobozia. iar TVA ul se colectează în altă parte, dar se reîntoarce într-un anumit procent la administraţiile locale. nu e cea mai fericită exprimare, dar erorile mari se fac la Ministerul Economiei, unde avem o absolventă de mare clasă. mulţumim pentru observaţie. trăiască ochiul vigilent al cititorului !

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.