25 noiembrie – ziua victimelor violenţei domestice

0

violenta_in_familie

25 noiembrie este ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeii şi prilejuieşte atragerea atenţiei asupra cadrului legal în vigoare privind protejarea victimelor violenţei domestice.
De un an şi jumătate, autorităţile au posibilitatea acordării unui ordin de protecţie care interzice agresorului, bărbat sau femeie, să se mai apropie de victima lui.
Pentru că violenţa naşte violenţă, parlamentarul liberal de Ialomiţa face apel la persoanele care sunt martore la scandaluri pe stradă sau în alte locuri să nu treacă indiferente şi să semnaleze cazurile la poliţie.
Cristina Pocora apreciază că violenţa, sub toate formele ei: verbală, fizică, psihică, sexuală şi chiar economică, socială şi spirituală, afectează atât mediul familial cât şi societatea în ansamblul ei.
Deputatul din Colegiul 1 Feteşti-Ţăndărei cere cadrelor din poliţie să popularizeze existenţa ordinului de protecţie astfel încât victimele violenţei domestice, care rabdă neştiute, să poată afla şi uza de această măsură împotriva agresorilor.
Doar 10 ordine de protecţie acordate în Ialomiţa
Instanţele judecătoreşti au aprobat în Ialomiţa doar 10 ordine de protecţie într-un an şi 3 luni. Acestea au fost formulate de femei împotriva bărbaţilor, iar 3 au fost încălcate de agresori, motiv pentru care sunt cercetaţi penal pentru încălcarea unor hotărâri judecătoreşti.
Inspectorul de poliţie, Andreea Loghin, precizează că totalul plângerilor înregistrate este de peste 200.
146 de cereri privind solicitarea unui ordin de protecţie, din care 128 formulate de femei iar 18 de bărbaţi, s-au soluţionat prin împăcarea părţilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.