25 octombrie – Ziua Armatei Române

2
Autorităţi locale, salariaţi şi veterani de război au marcat sărbătoarea a 66 ani de la cel ce-al doilea război mondial când armata a eliberat Romania de sub ocupaţia germana.
Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor şi un sobor de preoţi au oficiat slujba de pomenire a ostaşilor căzuţi pentru patria Română.
În faţa monumetului eroilor „Colonel Popescu” din parcul de la Catedrală, reprezentantul Garnizoanei, Marcel Mergeanu, a vorbit audienţei despre semnificaţia zilei armatei.
Ceremonia a fost închisă cu depunerea coroanelor de flori din partea autorităţilor judeţene şi locale.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Autorităţi locale, salariaţi şi veterani de război au marcat sărbătoarea a 66 ani de la cel ce-al doilea război mondial când armata a eliberat România de sub ocupaţia germană… şi a lăsat-o în sfera de influenţă a sovieticilor. Altfel spus, am sărbătorit bolşevizarea României. Uităm. oare, cei 45 de ani de triste amintiri din odiosul regim comunist impus de ruşi?

    • daca nu ma insel, pe 25 oct 1944 a fost eliberata ultima localitata ocupata de nemti, Carei, in vestul tarii. personal sunt de acord ca a fost unul dintre momentele care au facut cinste armatei romane – pe vremea aia nu avea treaba cu comunistii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.