250 de reţete în concurs La Casa Tudorii

0

_DSC3512

Participanţi câtă frunză şi iarbă, plus 250 de reţete culinare în concurs ,,La Casa Tudorii“! 
Festivalul de tradiţie culinară ialomiţeană a reunit la baza arheologică de lângă Giurgeni bucătari şi gurmanzi din tot judeţul, chiar şi din ţară. Ce bucate alese a degustat juriul, cine s-a numărat printre laureaţii celei de-a 4-a ediţii a manifestării şi de la cine a încercat să fure Clementina Tudor secretele mâncărurilor tradiţionale, aflăm dintr-un reportaj Radio CAMPUS:
audio reportaj LA CASA TUDORII
Mai multe prăjituri şi conserve şi mai puţine ceaune aburinde la foc de vreascuri, anul acesta La Casa Tudorii! Iar în mijloc a fost proţăpită o scenă mare, înaltă şi acoperită… Prima impresie a reporterului este şi motivul pentru care apreciez că ,,evoluţia“ concursului de tradiţie culinară ialomiţeană a pierdut un pic din autentic. Chiar şi aşa, evenimentul marchează existenţa primei capitale de judeţ la Târgul de Floci, unde a trăit Tudora, mama lui Mihai Viteazul, şi reeditează fenomenul transhumanţei, fie şi numai în memoria gazdelor şi a participanţilor.
Cu reţete autentice am remarcat echipajele de la Ghimpaţi, Luciu, Mihail Kogălniceanu, Stelnica şi Fierbinţi. Poetul Florin Ciocea a pregătit o tochitură haiducească din carne de berbec şi măgar, dar şi un balmoş din Balta Borcei.
Pentru bulgur cu coastă de porc şi turte de mălai pentru pâine „Florile  Câmpiei” şi „Veteranele” din Luciu au obţinut locul doi la secţiunea de mâncăruri calde.
Fierbinţiul şi Săveniul s-au întrecut pentru cel mai frumos stand. Clubul ,,Femina“, coordonat de Mirela Drăgoi, şi-a adjudecat locul I la secţiunea de preparate conservate şi semiconservate, iar Liceul Tehnologic Fierbinţi a primit premiul pentru cel mai frumos stand.
La standul comunei Mihail Kogălniceanu, transferul a fost făcut integral către tânăra generaţie. Sabina ne-a prezentat standul şi toată munca lor, iar juriul a apreciat cum se cuvine plăcinta din sfeclă de zahăr.
Juriul a mai decis Locul I şi Diplomă de „Mare Maestru culinar" echipajului Bibliotecii Judeţene pentru ,,Ciorbă ţărănească de oase de porc“, iar la Sectiunea preparate Culinare Reci (Antreuri), locul Locul I a revenit concurentelor din Stelnica  pentru Rulada de spanac cu cremă de brânză.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

CLICK – GALERIE FOTO

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.