26 ianuarie – termen limită

0

anafPlătitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuală, contracte şi convenţii civile, de expertiză contabilă şi tehnică au termen până pe 26 ianuarie să depună declaraţia pentru plata impozitului reţinut la sursă, în luna precedentă.
Cu acelaşi termen limită sunt şi plătitorii de impozit pe venituri din asociere cu o persoană juridică, din premii şi jocuri de noroc sau alte surse asemănătoare. 
Persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori, precum şi entităţile asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri din activităţi care calculează, reţin, plătesc şi  suportă contribuţii sociale obligatorii, au termen 26 ianuarie pentru  depunerea declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.
De asemenea, notarii publici sunt înştiinţaţi că lunea viitoare au obligaţia depunerii declaraţiei informative privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal alături de persoanele impozabile înregistrate ca plătitori de TVA, care trebuie să depună formularul electronic pentru decontul taxei pe valoarea adăugată.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.