280 de oi şi capre au fost carbonizate în această dimineaţă într-un incendiu la Sărățeni

0

incendiu_grajduri

Un incendiu puternic a mistuit în această dimineaţă un adăpost de animale în localitatea Sărăţeni.
Focul a izbucnit în jurul orei 5, din motive încă necunoscute şi a cuprins întreaga suprafaţa de 900 de metri pătraţi, care a ars în totalitate.
Pierderile societăţii comerciale care deţine în proprietate grajdul sunt şi mai mari, la momentul sosirii echipelor de intervenţie de la Urziceni şi serviciul voluntar Căzăneşti toate cele 250 de ovine şi caprine au fost găsite carbonizate.
În incendiul din această dimineaţă de la marginea localităţii Sărăţeni au ars de asemenea 100 de tone de furaje, iar la acest moment pompierii încă fac cercetări pentru stabilirea cauzelor care au condus la izbucnirea focului.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

UPDATE: 

Incendiul a fost cauzat de un scurt circuit la instalaţia de iluminat a grajdului.
Adăpostul de animale era amenajat într-o clădire a fostului CAP, iar focul a fost semnalat cu mult mai târziu faţă de momentul izbucnirii.
Primii la faţa locului au ajuns pompierii de la Căzăneşti, aflaţi la o distanţă de 10 km de locul pârjolului, dar la momentul sosirii acoperişul grajdului era deja ars şi căzut peste mioare.
În incendiu au ars 280 de oi şi capre, iar focul a mistuit 90 de tone gozuri de cereale, folosite ca furaje speciale pentru iarnă în hrana animalelor. Adăpostul a fost nepăzit pe timpul nopţii.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.