3 milioane de euro pentru proiecte prin GAL Ialomiţa Centrală

1

foto: Florin Floreanu

Grupul de Acţiune Locală Balaciu-Căzăneşti-Reviga are la dispoziţie 2,8 milioane de euro pentru implementarea unor proiecte de dezvoltare locală.
Programul prevede 9 măsuri pentru autorităţile locale, societăţile, locuitorii şi ONG-urile din cele 17 comunităţi asociate la GAL Ialomiţa Centrală.
Primarul Nicolae Began este preşedintele Asociaţiei şi susţine că Grupurile de Acţiune Locală vor contribui semnificativ la creşterea calităţii vieţii la ţară, prin investiţii directe în zonele rurale şi beneficiul aplicanţilor.
Finanţările se acordă pentru formarea profesională, înfiinţarea de societăţi de prestări servicii, modernizarea exploataţiilor agricole, înfiinţarea grupurilor de producători, dezvoltarea microîntreprinderilor, creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere, dezvoltarea turismului şi implementarea de proiecte de cooperare.
Obligatoriu, însă, investiţia se va face în zona de asociere a Grupului Local de Acţiune Balaciu-Căzăneşti-Reviga. Directorul executiv al GAL Ialomiţa Centrală, Dumitru Pop, spune că persoanele interesate, dar fără posibilitatea susţinerii părţii de cofinanţare, sunt ajutate prin scrisori de garanţie.
Sediul Grupului Local de Acţiune Ialomiţa Centrală este la Căzăneşti, iar relaţii suplimentare privind măsurile de finanţare se pot găsi la adresa www.galil.ro.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.