3 noi contracte ADR Sud Muntenia

0

Agentia de Dezvoltare Sud Muntenia a spart gheata pentru fondurile europene prevazute la Axa 3. Vineri, 4 septembrie, s-au semnat trei noi contracte de finantare la nivelul regiunii, dintre care doua pe domeniul major de interventie 3.4.

Beneficiarii sunt doua institutii de invatamant din judetul Dambovita care vor primi finantare pentru modernizarea a două  cămine şi a unei sali de festivităţi,  amenajarea bazei sportive din cadrul Liceului Teoretic „Iancu C. Vissarion”-oras Titu si Consolidarea, reabilitarea şi modernizarea Colegiului Naţional „Constantin Carabella” din Targoviste.

Cele doua proiecte au fost estimate la circa 25 de milioane de lei noi, din care valoarea eligibila nerambursabila din fondurile europene este de 18 milioane de lei, de la bugetul national se aloca pentru fiecare proiect cate un milion de lei iar contributiile beneficiarilor sunt in jurul valorii de 200 de mii de lei.

La nivelul Agentiei de Dezvoltare Sud Muntenia s-au depus insa peste 50 de proiecte pentru reabilitarea de institutii scolare, niciunul insa din Ialomita.

Tot in primele zile ale lunii spetembrie a fost acceptat spre finantare si  primul proiect in cadrul  Axei 5- domeniul major de interventie 5.1. unde beneficiarul de fonduri nerambursabile este Unitatea de cult Parohia Vărbila- judetul Prahova.

Obiectivul general al proiectului este valorificarea ansamblului monahal, înscris în lista monumentelor istorice, prin executarea unor lucrări de consolidare şi restaurare a Bisericii Parohiale şi a Clopotniţei din Complexul Monahal al fostei Mânăstiri Vărbila.

De asemenea se urmareste  dezvoltarea durabilă a turismului localităţii Vărbila, prin creşterea gradului de atractivitate a acestei regiuni.

In Ialomita zac abandonate mai multe manastiri reprezentative din punct de vedere istoric dar deocamdata nu exista initiativa la nivel judetean pentru salvarea lacasurilor de cult de la Ivanesti, Orboiesti sau Hagieni.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.