Conform legii, demnitarii, poliţiştii şi militarii pot deţine o armă de foc pe durata angajării şi chiar după ce ies la pensie.
La această categorie se mai adaugă aleşii locali şi persoanele incluse în programe de protecţie a martorilor care îşi pot procura o armă de foc pentru apărare şi pază, dar numai în perioada cât au această calitate.
Inspectorul şef adjunct de poliţie, Cristian Lefter, precizează că la nivelul judeţului majoritatea deţinătorilor de pistoale cu glonţ sunt poliţişti şi militari trecuţi în rezervă. La aceştia se mai adaugă un primar, un consilier judeţean şi unul municipal.
Anul trecut, 9 ialomiţeni care aveau pistoale cu glonţ şi-au pierdut dreptul de deţinere. Şeful serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe periculoase, Valer Milea, spune că fiecare deţinător de armă letală este periodic verificat din punct de vedere comportamental.
Pentru un ialomiţean despre care anul trecut s-a aflat că a fost internat la spitalul nr. 9 s-a cerut reevaluarea psihologică, iar în final s-a decis suspendarea dreptului de deţinere şi port armă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro
deci poza este dinainte de reevaluare…
Vrem la acest material si o poza cu ciuperca.
de ce, mikeduţă, ori nu ştiai că cazacu are flintă?
Vrem la acest material si o poza cu ciuperca, ce-i asa greu de inteles?