31 iulie: ultima zi la înregistrarea cererilor pentru motorină

0

rtbrtgb

31 iulie este ultima zi pentru înregistrarea cererilor privind subvenţia la motorină. Fermierii ialomiţeni sunt aşteptaţi la Centrul Judeţean APIA să de pună cererile de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate si utilizate în trimestrul II. Ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli în funcţie de sectorul în care îşi desfăşoară activitatea: vegetal, zootehnic sau îmbunătăţiri funciare.
audio CERERI MOTORINA
Pentru sectorul vegetal, odată cu cererea trimestrială de plată se va depune si copia cererii unice pe suprafaţă sau documentul care atestă înscrierea în Registrul plantaţiilor viticole.
Beneficiarii au obligaţia să utilizeze cantităţile de motorină achiziţionate cu acciza redusă strict în scopul destinat conform prevederilor în vigoare. Fermierii trebuie să notifice în scris, în termen de 10 zile lucrătoare, orice modificare a structurii de culturi, în cazul în care cantitatea de motorină per ha este diferenţiată, si a suprafeţei totale. De asemenea, se anunţă şi schimbările din efectivele de animale, pasări, familii de albine, viermi de mătase sau a cantităţii de apă ori cazurile excepţionale apărute ca urmare a efectelor unor circumstanţe naturale pentru care s-a solicitat determinarea si acordarea ajutorului de stat.
Plata ajutorului de stat sub forma de rambursare se efectuează trimestrial în anul 2014, în limita cantităţilor maxime anuale aprobate prin Ordin al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În situaţia în care cantităţile de motorină pentru care se solicită plăti în cadrul schemei de ajutor de stat depăşesc plafonul maxim anual, cuantumul plăţilor se reduce proporţional pentru toate sectoarele.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.