4% din PIB pentru învăţământ

11

foto: www.cristinapocora.ro

În avanpremiera Zilei mondiale a profesorului, cadrele didactice din Ialomiţa au primit vestea că bugetul pentru învăţământ se va dubla anul viitor.
Prezenţi la Ţăndărei şi Feteşti, ministrul secretar de stat Stelian Fedorca şi deputatul Cristina Pocora au precizat că, în 2013, pentru învăţământ se va aloca 4% din produsul intern brut.
Astfel, vor fi prinse în buget şi cheltuielile cu clasa zero privind baza materială, pregătirea dascălilor şi materialele didactice, bani pentru punerea în aplicare a deciziilor judecătoreşti şi finanţări pentru diferite programe şi proiecte.
În ceea ce priveşte clasa pregătitoare, aceasta va rămâne în învăţământul obligatoriu, indiferent dacă se va desfăşura la grădiniţă sau la şcoală, iar orele realizate în cadrul programului „şcoala după şcoală” vor intra în norma didactică.
Parlamentarul liberal din colegiul 1 apreciază că învăţământul profesional trebuie să se dezvolte şi să pregătească tineri în funcţie de locurile de muncă din zonă şi de cerinţa agenţilor economici.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

11 comentarii

  1. Dar bugetul pentru parlamentari, in conditiile in care vor fi cu cel putin 50 mai multi, ca asa vrea usl sa fie legea?…Un parlamentar primeste o indemnizatie lunara cuprinsa intre 4.570 lei si 6.000 de lei. Modul de calcul este destul de complicat, suma finala depinzand de numarul de mandate anterioare si de functiile pe care le ocupa in grupul parlamentar sau in conducerea Parlamentului. Senatorii si deputatii primesc si o diurna de deplasare – 2 la suta/zi, din indemnizatia lunara. Diurna de deplasare inseamna bani pentru ca vin la lucrarile Legislativului si se intorc in colegiile in care au fost alesi. Nu exista informatii detaliate cat au costat aceste calatorii pentru fiecare senator si deputat in parte, dar in luna august, cand a fost vacanta teoretic, diurna deputatilor a fost de peste 400.000 de lei! Alesii care nu stau in Bucuresti au si cazare gratuita – fie la hotel, fie intr-un apartament inchiriat. In august, cazarea deputatilor a costat peste 1,3 milioane de lei. Si transportul este gratuit pe perioada mandatului, fie ca este vorba despre zboruri interne sau calatorii cu trenul ori masina. Daca folosesc masina proprie, paramentarii primesc contravaloarea a 9,5 litri de combustibil la 100 kilometri parcursi. In luna de mijloc a verii, transportul deputatilor a costat aproape 200.000 de lei. Membrii conducerii Parlamentului, liderii grupurilor parlamentare si presedintii de comisii vorbesc gratis la telefon. Ceilalti parlamentari au un plafon la abonament – 400 de minute pe luna. Daca depasesc limita, isi platesc singuri convorbirile. In august, cheltuielile pentru convorbirile telefonice ale deputatilor au fost de aproape 33.000 de lei. Parlamentarii primesc si o asa-numita suma forfetara pentru cheltuielile de personal si intretinerea cabinetelor parlamentare. Astfel, cererea pentru cheltuielile de personal poate varia intre 1.500 lei, cat a cerut democrat-liberalul Cornel Ghita, si aproape 9.500 lei, cat a solicitat fostul ministru al Apararii, Gabriel Oprea-UNPR, aliatul USL. Variatii mari sunt si in ceea ce priveste intretinerea cabinetelor – intre 424, cat a decontat deputatul PDL Valerian Vreme, si aproape 8.000 de lei, cat a solicitat independentul Dan Ilie Morega, fost PSD. CAND POCOra declara ca este in greva parlamentara, nu-i asa ca a beneficiat de toate cele de mai sus, impreuna cu toti usl-asii care ne demonstreaza astazi cat de incompetenti, hoti si mincinosi sunt?

  2. Parca a votat romanu’ sa mai taie din ei ca prea sunt multi si prosti. Si scumpi pe deasupra. Care mai stii ce s-a intamplat cu referendumul ala ca de ultimul s-a vorbit destul?

  3. Da’ de ce sa intre PD-L in Parlament? Nu-i clar ca USL si DDPP ne ajung si ne fac viata tot mai buna, ACUM CAND VALUL CRIZEI A TRECUT? Atunci cand vom fi cu adevarat la greu, ne lamurim noi, chiar din 2013, stai linistit, O SA NE ADUCEM AMINTE DE BOC, deocamdata sa asteptam alte MINCIUNI ale lui Ponta!

  4. Vulpea asta mincinoasa si perfida de Pocora vine si ne prosteste cu 2 vorbe si un carnaval si vrea sa o votam.Sa candideze la ea in Moldova ca noi aici o sa votam ialomiteni de-ai nostri.Sa nu-si mai vanture coada aia roscata prin Ialomita!

  5. Sa ne lase in pace soldoveanca, suntem satui de volanele ei si de circoteca ieftina de doi bani, de perfiditatea, nesimtirea si tupeul cu care indrazneste sa ne ceara sa o votam, fara ca ea sa aiba vreo legatura cu Ialomita. Stai si tu macar o noapte cu copilul sau cu un membru al familiei tale care are nevoie de tatament intr-o comuna din colegiul Fetesti Tandarei, pe timp de iarna, cu drumiri inaccesibile, pe viscol, sa vedem cat de bine dormi daca stii ca nici spital nu ai. Impertinento, lasa prosteala, ca nu suntem toti taranii si imbecili…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.