4 Martie 1977

4

În această seară la ora 21 şi 22 de minute se împlinesc 33 de ani de la cutremurul din ’77. An de an pe 4 martie, multora dintre ialomiţeni le tresare sufletul la amintirea efectelor dezastruoase ale cutremurului cu magnitudinea de 7.2 grade pe scara Richter.

Cele mai afectate oraşe ale cutremurului din 4 martie 1977 au fost Bucurestiul, Zimnicea, Galati si Iasi. Si slobozenii isi amintesc efectele cutremurului la noi in oras, care au dus in cele din urma la hotararea autoritatilor de a demola orasul vechi. O analiză asupra riscurilor la nivel judeţean relevă ca pentru Ialomiţa, cea mai mare ameninţare ar putea fi un cutremur de peste 7 grade Richter cu epicentrul în Vrancea. Autorităţile judeţene apreciază că probabilitatea este redusă iar cetăţenii se roagă să nu treacă prin experienţa unui alt cutremur. Seismologii spun însă că mişcările mai dese ale pământului eliberează din tensiunea subterană, ceea ce reduce riscurile de dezastru.

Alexandra Alexe

4 comentarii

  1. Zimnicea este o mare minciuna… Acel oras a fost distrus cam 10% dar dintr-o eroara a primarului s-a decis demolarea a jumatate de ora… poza aia e de la noi din oras? este singura?

  2. eh, doar n-om muri toti mai florine…o mai ramne unu sau 2 din familie care in loc sa o ia de la zero primesc niste bani de la compania de asigurari cu care isi incep o noua viata. *pt ca e putin probabil sa iti dea statul casa noua…ei n’au fost in stare sa faca 300 de case la inundatii, darămite mii de blocuri:)) si unde mai pui ca nici gigi becali nu mai e ce-a fost :))

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.