400 de agricultori din judeţ s-au înarmat cu vuvuzele şi au protestat în faţa prefecturii

5
De la mic la mare, fermierii ialomiţeni reclamă lipsa de coerenţă din agricultura românească. Ştefan Trandafir din Fierbinţi a venit la judeţ pentru a-şi spune păsul tuturor celor dispuşi să-l asculte.
Întârzierea subvenţiei de la APIA, l-a determinat pe fermier să împrumute 3 miliarde de lei, iar când şi-a achitat datoria, s-a trezit că a pierdut sprijinul financiar pe suprafaţă, tocmai pentru ca a achitat creditul inainte de termen.
Lipsa subvenţiilor la energie pentru irigaţii îi lasă fără slujbe şi pe muncitorii de la Organizaţia Utilizatorilor de Apă Movila.
Reprezentanţii protestatarilor au intrat la Prefect cu o listă de revendicări. Ei cer promovarea unei legislaţii care să ducă la diminuarea ponderii pieţei negre a produselor agroalimentare şi punerea rapidă în practică a măsurilor care să reducă evaziunea fiscală. Punctual, se cer subvenţionarea laptelui conform şi a taurinelor care au împlinit 6 luni la 31 ianuarie a fiecărui an calendaristic şi introducerea în cultură a biotehnologiilor, în special a soiei şi porumbului ameliorate genetic.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Ca ecologist cred ca introducerea in cultura a porumbului si soiei ameliorate genetic reprezinta un pericol mare…plus ca nu vad legatura acestei solicitari cu diminuarea ponderii pietei negre a produselor agroalimentare si nici cu masurile legate de reducerea evaziunii fiscale. In alte judete, nu dau nume, au fost scosi la inaintare tiganii, urmariti pro tv ; cine ,,i-a promovat” astfel? Secret mare, bre!

  2. Pericolul e mai real decat isi inchipuie ,,presa”, nu spun decat ca modificarile genetice artificiale pot genera la randul lor modificari genetice la tot lantul trofic, intreaga biocenoza fiind afectata mai devreme sau mai tarziu, inclusiv omul. Este adevarat ca modificari genetice au loc tot timpul, insa natural, pe parcursul a milioane de ani si pe baza selectiei organismelor si nu a uneia operate de om, cu un scop unic: de a prolifera ceva in detrimentul altcuiva. Echilibrul dispare pe nesimtite, bre…si atunci sa nu ne miram cand suntem decimati de virusi, fenomene meteo nemaintalnite, s.a.m.d.

  3. Uite ca vreo 70 de ONG-uri il ataca pe valeriu tabara, noul ministru al agriculturii, tocmai pe teme relatiilor apropiate ale acestuia cu MOSANTO, cel mai mare producator mondial de alimente modificate genetic…Acu’ sa vedem ce mai sustine ,,presa”. Io imi mentin pozitia, cred ca agricultorii ialomiteni ar castiga mai mult, in primul rand exportand, cu ajutorul irigatiilor si datorita unor culturi avizate drept ecologice.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.