42 de ialomiţeni au fost săltaţi astăzi de mascaţi

6

Picture 6909

42 de ialomiţeni au fost aduşi astăzi la Slobozia pentru audieri în cadrul Biroul DIICOT Ialomiţa.
Forţe impresionante de mascaţi din cadrul mai multor structuri ale Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată au descins  pe parcursul zilei la 143 de adrese de domiciliu ale unor persoane suspecte de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Conform unei informări publicată pe site-ul DIICOT, în perioada anilor 2010-2011, indivizii au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive pentru diminuarea bazei de impozitare şi a taxei pe valoarea adăugată. Tehnica era dublată de transferuri succesive ale unor  sume de bani pretinse a reprezenta contravaloarea operaţiunilor nereale cu scopul ascunderii originii lor ilicite.
Sumele de bani utilizate prin conturile societăţilor utilizate pentru a crea o aparenţă de veridicitate a relaţiilor comerciale declarate erau retrase în final sau virate în conturile membrilor grupului infracţional.
Valoarea prejudiciului estimat depăşeşte 2,5 milioane de euro.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

6 comentarii

  1. Si de la Fisc nimeni? Fiindca mi-e greu sa cred ca toate astea s-au facut fara stiinta (sa nu zic ingaduinta, daca nu chiar complicitatea) unor functionari de-acolo…

  2.   Daca am fi avut Taxe si Impozite relaxante nu am fi cit acest articol. Mi se pare ca hotii striga hotii avem taxe si impozite mai mari ca n occident.

  3. In alte tari civilizate unde nu conduc teparii si evazionistii s-au dat amnistii fiscale timp in care cei care au dorit sa intre in legalitate au facut-o platind impozitul stabilit si aducand la suprafata afacerile.La noi cei care conduc nu doresc acest lucru pentru a face circ si a masca prostia lor.In occident traficul si cumpararea de influenta se numeste loby si se impoziteaza la noi se face puscarie si statul plateste in loc sa incaseze.Cum sa se comporte un cetatean care se chinuie sa traiasca din leafa si statul il executa ca nu-si plateste darile?Cum sa-si plateasca darile un patron cand el vede ca de 24 ani policieni au furat statul si nu au patit nimic sau cand se dadeau amnistii fiscale sa se echilibreze economia chipurile.Voi cei care anchetati toti aveti afaceri mascate prin interpusi unele legale unele mai putin legale.E adevarat nu santeti vinovati voi aveti spate si a-ti vazut multe hotii la viata voastra terminandu-se cu o mangaiere pe crestet.Inainte de a distruge vietile unor oameni care sau chinuit sa traiasca uitativa in oglinda si la cei care va conduc.Sa aveti o viata linistita si cu afacerile acoperite.

  4. Civilizatie inseamna respectarea legilor drepte,respectare de reguli si norme ale societatii,insa noi ne indepartam de toate acestea pentru ca am intrat intr-un haos infractional din care cu greu mai putem iesi.Spun legi drepte pentru ca adoptam legi in folosul si pentru protejarea furtului,pentru aranjarea afacerilor si beneficiul strict al celor ce au mijloacele disponibile sa faca asta,dar ale caror destinatii erau de fapt in folosul comunitatilor pe care le reprezinta,daca ne mai amintim scopul votului.Parlamentul nostru brav a respins proiectul de majorarea a alocatiilor pentru copii,proiect ce prevedea marirea  mizeriei de alocatie de 42.00 ron cu fabuloasa suma de 1.80 ron.Nu va e rusine,mai,nesimtitilor,sa iesiti si sa tot aparati infractorii evazionisti ,oricare ar fi ei,ce invartesc milioane si miliarde de euro,sfideaza legea,statul,cetatenii onesti ce-si platesc taxe si impozite pana la ultimul sfant?

  5. Candva am avut si eu o mica afacere,m-am chinuit prin alte tari sa muncesc pt.ca sa strang banii sa deschid un Magazin Alimentar. M-am chinuit asa cam vreo patru anica sa platesc autorizaatiile de constructie ,functionare,taxe pt alcol tigari si cafea,s.a.m.d.. Mi-am sacrificat o camera din 2 din apartamentul meu proprietate si dupa ce l-am deschis la vreo 3 saptamani au inceput sa apara pe rand Sanepidul,Garda Financiara,Mediu,si nu mai stiu ce alte instituti ca e mult de atunci. In '99 l-am deschis si in 2000 l-am ichis ca incepusem sa am palpitatii la inima din cauza ca eram "vizitat" de catre cineva mai mereu  In plus ma omorau taxele,impozitele,cartile de munca Nu am putut rezista decat cateva luni. Dupa ce l-am inchis mi-am dat seama ca in tara asta din cauza taxelor nu poti duce o afacere decat daca nu tii la familie sau sa nai ce pierde…adica sa te risti cum zic uni  La noi Legile ii imping pe uni sa faca Evaziune si sa insele statu.  Nu stiu cine e mai necivilizat Statul sau Negustorul care incearca sa supravietuiasca.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.