42% – mai puţin de jumătate dintre absolvenţii de liceu din Ialomiţa au reuşit să treacă examenul maturităţii

3

foto: Florin Floreanu

Mai puţin de jumătate dintre absolvenţii de liceu din Ialomiţa au reuşit să treacă examenul maturităţii cu brio. La sesiunea din 2012 a bacalaureatului notele sub aşteptări au fost la limba română, iar subiectele mai grele au fost la informatică.
La nivelul judeţului, rata de promovabilitate a bacalaureatului este de 42%, rezultat cu un punct procentual mai mare faţă de cel de anul trecut.
Inspectorul general şcolar, Otilia Dumitru, a precizat că la procentul total de nepromovaţi se adaugă şi cei care nu s-au prezentat la examene, în număr de 235.
În Ialomiţa s-au înregistrat şi două medii de 10 la examenul de bacalaureat, obţinute de o elevă de la Liceul Carol I din Feteşti şi o elevă de la Liceul de Arte din Slobozia. La polul opus se situează Liceul din Fierbinţi unde nici unul dintre cei 98 de absolvenţi nu au reuşit să treacă bacalaureatul.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Cei care au terminat liceul anul trecut şi anul acesta sunt exact cei intraţi cu forţa în învăţământul liceal în 2009, după ce ministrul Educaţiei de atunci, recunoscută sub apelativul “Abramburica”, a eliminat şcolile profesionale din sistemul educaţional.

  2. Si care e legatura mike? O spui de parca toti cei care au terminat liceul anul asta si acum un an ar fi trebuit sa fie la scoli profesionale. Singurii vinovatii pentru rezultatele la BAC sunt elevii si intr-o oarecare masura si parintii ca nu ii mai intereseaza ce fac copii. Profesorii si in special asa zisul “sistem” pe care dau vina toti cei care n-au fost in stare sa ia BAC-ul nu au nicio vina. Oare cat s-au “chinuit” sa invete acesti elevi?

  3. Costi, nu te contrazic, in primul rand deoarece spusele tale arata acelasi lucru: a daca cei din zona profesionalului, care stim ca nu se omoara cu invatatul, nu erau considerati carne de tun pentru fabricile psd de diplome, procentul de promovabilitate crestea…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.