5 comune din Ialomiţa au fost tăiate de la rectificările bugetare

0

stefan musoiu

5 comune din Ialomiţa au fost tăiate de la alocările bugetare făcute de Ministerul Finanţelor! Primăriile din Vlădeni, Borduşani, Făcăeni, Perieţi şi Sineşti au pierdut câte 15 miliarde de lei vechi pentru că au fost considerate visterii bogate, care nu mai au nevoie de susţinere financiară.
Autorităţile locale afectate de noile prevederi din legea bugetului reclamă că au fost nedreptăţite pentru că raportarea s-a făcut la anul 2013, când au înregistrat investiţii pe raza comunelor, însă autorităţile judeţene văd partea plină a paharului. Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ştefan Muşoiu, spune că există posibilitatea majorării fondurilor prin programul naţional de dezvoltare locală:
audio Stefan MUSOIU
Tăiată de la porţia bugetului de stat a fost şi Primăria Slobozia, care a înregistrat venituri din taxe şi impozite de peste 90%, deşi locuitorii fără surse de venit sunt scutiţi de plata dărilor locale. În calitate de preşedinte al Asociaţiei Comunelor, primarul Lucian Corlău a cerut ca la rectificarea bugetară din iulie să se ţină cont în primul rând de autorităţile locale care au fost sărite de la împărţirea fondurilor din bugetul de stat, iar în caz contrar se va adresa instanţei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.