5 milioane de euro evaziune şi spălare de bani

0

evaziune

Ialomiţa este din nou în circuitul descinderilor privind evaziunea fiscală şi spălarea de bani! Peste 150 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 50 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Ialomiţa, cu 36 de mandate de aducere în aplicare.
Persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani au folosit o firmă de avocatură şi un lichidator judiciar, pentru înfiinţarea, iar ulterior lichidarea şi radierea mai multor firme, prin intermediul cărora au încheiat tranzacţii fictive, în scopul deducerii ilicite de T.V.A. Prejudiciul este estimat la 5.000.000 de euro, rulajul total al circuitului evazionist fiind de aproximativ 12.000.000 de euro. Societăţile comerciale implicate activau în diverse domenii, precum publicitate, echipamente medicale, tehnologia informaţiilor, construcţii, pază şi consultanţă.
La percheziţii participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Ilfov, Dâmboviţa şi Ialomiţa, persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sector 4 Bucureşti.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.