50 de ani de pictură ialomiţeană

6

Muzeul judeţean a scos de la naftalină lucrările de început ale pictorilor ialomiţeni, păstrate în custodia instituţiei din urmă cu o jumătate de secol.
Picturile sunt prezentate în lumina Galeriilor de Artă Arcadia şi reeditează traseul profesional al artiştilor plastici născuţi în Ialomiţa sau adoptaţi de Bărăgan.
Expoziţia document este un crâmpei din colecţia de artă a Muzeului Judeţean. Directorul instituţiei, Florin Flad, precizează că patrimoniul public al muzeului numără peste 1.500 de lucrări.
Preşedintele Uniunii Judeţene a Filialei Artiştilor Plastici, Gheorghe Petre, spune că evenimentul cuprinde colaborarea instituţiilor de cultură cu autoritatea locală şi are o dimensiune temporară, marcând simbolic împlinirea a 50 de ani de pictură în Bărăgan. Catalogul de vernisaj a fost editat de Primăria Slobozia.
Tradiţia pictorilor ialomiţeni va continua şi prin cei 6 tineri plasticieni care se pregătesc să intre în rândurile membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din Ialomiţa. Din urmă vin puternic absolvenţii claselor de desen de la Liceul de Artă. Dovadă este reuşita elevei Alina Şerban care a obţinut locul I pe ţară la Olimpiada de Arte vizuale şi Istoria Artelor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

6 comentarii

    • e vorba de cel cu un lac, lume multa, copaci si o cladire in planul secund (care chiar seamana cu spitalul judetean)? se numeste “peisaj spre amara” si e pictat de lucretia ionescu. deci nu e spitalul.

  1. Da, da, de scena aceea vorbeam.
    Am crezut ca e Spitalul Judetean,parca se si vede chiar cosul crematoriului,in stanga, iar “balta”; am avut impresia ca e vechea balta din Slobozia din zona Tribunalului,asanata parca prin ’73 ca tata a pescuit in ea, cam pe unde sunt Tribunalul si Gradinita Nr2. azi.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.