500 de minori sunt în prezent plasaţi în servicii de tip familial

0

ssssssssssss

Aproape 500 de minori sunt în prezent plasaţi în servicii de tip familial, iar mai mult de jumtate se află în grija rudelor de până la gradul patru.
Din numărul total de copii care fac parte din sistemul de protecţie a statului, 50 se află în plasament la alte familii şi o sută sunt crescuţi de către asistenţii maternali pe perioade determinate. 
La nivelul judeţului, 200 de copii se află în grija serviciilor de tip rezidenţial, iar pentru 58 dintre minorii ialomiţeni fără părinţi, s-a instituit măsura de supraveghere specializată, din cauza săvârşirii unor fapte penale.  
În Ialomiţa a crescut însă numărul copiilor ai căror părinţi au plecat în străinătate, ajungându-se în cele nouă luni ale anului la peste 800 de minori care au rămas în grija altor rude după ce unul sau ambii părinţi au ales să muncească în străinătate.
În privinţa adopţiilor, doar 7 din cei peste 300 de copii din centrele de plasament au fost adoptaţi de către familiile declarate apte, şi în cazul a 6 minori se aşteaptă pronunţarea instanţelor de judecată dacă pot rămâne la familiile adoptive sau nu. Până în prezent doar 20 de familii au fost atestate pentru adopţie.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.