54.000 de foști deţinuţi politici aşteaptă mărirea indemnizaţiei

0

20-cristina-pocora_1Deputatul Cristina Pocora transmite printr-un comunicat de presă că ieri, în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, a fost dezbătut proiectul Guvernului care vizează mărirea indemnizaţiilor foştilor deţinuţi politici şi luptători anticomunişti, un proiect promovat anul trecut, în noiembrie, înainte de a fi adoptat Bugetul României. Demersul viza dublarea acestor indemnizaţii de la începutul anului 2015, iar acum s-a propus amânarea termenului, urmând ca indemnizaţiile acestora să fie majorate începând cu 1 iulie. 
Parlamentarul liberal de Ialomiţa ripostează însă şi reclamă că măsura este tardivă pentru mulţi deţinuţi politici ale căror pensii sunt de 10 ori mai mici decât cele ale torţionarilor lor. 
Conform datelor statistice, în 2009 numărul beneficiarilor acestui decret era de 63.259, iar în 2013 mai erau 54.378, lunar înregistrându-se în jurul a 300- 400 de decese ale acestora.
Parlamentarii PNL fac apel la Guvernul Ponta şi parlamentarii majorităţii să renunţe la a mai amăgi românii cu proiecte de lege pe care apoi le amână. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.