59.465 de idioţi

1

Din 77.000 de apeluri primite la 112, doar 22% au fost solicitări reale, arată statistica oficială întocmită de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru judeţul Ialomiţa pe trimestrul doi al anului.
Concret în ultimele 3 luni pe Numărul Unic de Urgenţă au fost primite şi tratate 76.769 apeluri. Dintre acestea 22,54 % au fost reale şi 77,46 % false. Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă – 62 %, Poliţie – 31 %, Pompieri – SMURD – 5 % şi Jandarmerie – 1 %.
Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre-pay.
Urmare constatărilor făcute de către autorităţile statului, 4 cetăţeni au fost sancţionaţi conform legii pentru apeluri false şi abuzive la 112.
În general se sună fără a avea o urgenţă, se adresează injurii operatoarelor sau se pune muzică. Mai mult, la 112 se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale.
Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu ocupe inutil liniile de urgenţă, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi şi reamintesc că la 112 se sună doar atunci când ai cu adevărat o urgenţă.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. ar trebui urmariti si arestati cei care abuzeaza de 112. pe de alta parte, daca vrei sa semnalezi un incendiu – sa zicem – trebuie sa vorbesti cu vreo 5 persoane, si fiecare vrea toate detaliile posibile, de iti pare rau ca pierzi timpul cu ei…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.