60 de dascăli, copii şi părinţi din Ialomiţa, vor participa săptămâna viitoare la Congresul Cadrelor Didactice organizat la Constanţa

0
Delegaţia ialomiţeană este condusă de învăţătoarea Victoriana-Aprilia Gălbenuş şi se alătură celor 500 de cadre didactice din România şi din ţările Europei cu populaţie vorbitoare de limba română. Din Republica Moldova a confirmat participarea chiar ministrul educaţiei.
Participarea ialomiţeană include şi organizarea unei seri folclorice susţinută de formaţia de dansuri de fete de la Făcăeni, grupul vocal şi de dansuri de la Amara şi grupul vocal al Clubului Smarty-Naparis, laureaţii festivalului Folclorul Copiilor.
Congresul cadrelor didactice de la Constanţa marchează împlinirea a 100 de ani de la cel de-al treilea congres al dascălilor din România. Preşedinta Asociaţiei Judeţene a Învăţătorilor Ialomiţeni, Victoriana Gălbenuş, spune că provocarea este de a recâştiga prestigiul învăţământului românesc prin redobândirea competenţelor.
Anul viitor Congresul Cadrelor Didactice din România va avea loc la Slobozia, în organizarea Asociaţiei Judeţene a Învăţătorilor şi a Consiliului Judeţean Ialomiţa.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.