Prima autospecială cu apă dusă în cartier a demonstrat că din 5.000 de litri, locatarii au avut nevoie de numai 1.000, fără a fi nevoie a se deplasa de două ori pe zi. ,, Am luat 36 de litri. Cred că-mi ajunge două zile, că de spălat spăl cu astalaltă.“ spune Rodica Radu. O vecină mai în vârstă spune că la limpezitul rufelor se mai întâmplă şi câte o pată. ,,O strecor doamnă, că dacă le clătesc aşa, rămâne ba o gălbeneală, ba o roşeală.“ Mai informaţi, nea Mitică de la primărie şi Haralambie Avramescu, pensionar, ştiu sigur: ,,Din conducte este, mai circulă apă pe conducte vechi, unele sunt sparte, şi cum apa se furnizează doar câteva ore pe zi, când rămâne pe traseu şi apoi îi dă drumul, vine cu tot felul de impurităţi.“
Conform hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cheltuielile de transport şi alimentare vor fi suportate de Consiliul Judeţean, iar Direcţia de Sănătate Publică va asigura decontaminarea şi dezinfectarea autospecialei şi a recipientului în care se va depozita apa.
Primăria Giurgeni are termen ca în două săptămâni să finalizeze reabilitarea conductei de distribuţie a apei potabile către locuitorii comunei din fostul IAS.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro
acolo este un primar de 20 de ani, daca nu a reusit sa faca apa si daca inca nu a plecat,nu are onoare,si daca mai este ales in 2012 atunci giurgenari nu au onoare punct