60 de familii din Giurgeni primesc de vineri apă cu cisterna, de la Pompieri

1

Măsura a fost dispusă de Prefect pe motiv că apa care ajunge la pompele şi robinetele locuitorilor din fostul IAS curge cu impurităţi şi din când în când cu viermi. Situaţia este de multă vreme aşa, numai că unul dintre locatarii de la bloc a afla la începutul lunii că apa lor este nepotabilă şi, din postura de consilier local PDL, a reuşit să mobilizeze Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe. Victor Cirică i-a adus la faţa locului pe reprezentanţii de la Prefectură, Consiliul Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică, iar aceştia au decis ca timp de două săptămâni pompierii de la Ţăndărei să ducă zilnic apă la IAS. ,,Conform buletinelor de analize, toată apa distribuită în sistemul de alimentare la Giurgeni are depăşiri la nitriţi, amoniu, streptococi şi numărul total de germeni“ spune consilierul Cirică, fără a şti de ce s-a hotărât ca pompierii să duc apă numai la IAS, nu şi în Giurgeni.
Prima autospecială cu apă dusă în cartier a demonstrat că din 5.000 de litri, locatarii au avut nevoie de numai 1.000, fără a fi nevoie a se deplasa de două ori pe zi. ,, Am luat 36 de litri. Cred că-mi ajunge două zile, că de spălat spăl cu astalaltă.“ spune Rodica Radu. O vecină mai în vârstă spune că la limpezitul rufelor se mai întâmplă şi câte o pată. ,,O strecor doamnă, că dacă le clătesc aşa, rămâne ba o gălbeneală, ba o roşeală.“ Mai informaţi, nea Mitică de la primărie şi Haralambie Avramescu, pensionar, ştiu sigur: ,,Din conducte este, mai circulă apă pe conducte vechi, unele sunt sparte, şi cum apa se furnizează doar câteva ore pe zi, când rămâne pe traseu şi apoi îi dă drumul, vine cu tot felul de impurităţi.“
Conform hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cheltuielile de transport şi alimentare vor fi suportate de Consiliul Judeţean, iar Direcţia de Sănătate Publică va asigura decontaminarea şi dezinfectarea autospecialei şi a recipientului în care se va depozita apa.
Primăria Giurgeni are termen ca în două săptămâni să finalizeze reabilitarea conductei de distribuţie a apei potabile către locuitorii comunei din fostul IAS.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

1 comentariu

  1. acolo este un primar de 20 de ani, daca nu a reusit sa faca apa si daca inca nu a plecat,nu are onoare,si daca mai este ales in 2012 atunci giurgenari nu au onoare punct

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.